x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii vor să îl suspende pe Victor Ponta din CSAT

Liberalii vor să îl suspende pe Victor Ponta din CSAT

27 Iun 2015   •   19:18
Liberalii vor să îl suspende pe Victor Ponta din CSAT
Sursa foto: Alex Micsik

Senatorul PNL Marius Bălu propune, într-o iniţiativă legislativă depusă la Parlament, ca membrii CSAT urmăriţi penal să nu mai poată participa la şedinţele Consiliului, el afirmând că proiectul nu vizează neapărat persoana premierului Victor Ponta, ci are drept scop protejarea instituţiilor şi a statului de drept.

"Este o iniţiativă politicianistă. Într-un stat de drept nu se fac legi împotriva unor persoane. Dar ce pretenţii să avem de la un fost PDL-ist de frunte, a cărui guvernare a tăiat pensii, salarii şi a crescut TVA", a afirmat Gabriela Firea într-un comunicat de preăs transmis, sâmbătă, AGERPRES.

"Această propunere prevede că o persoană asupra căreia s-a început urmărirea penală să nu poată participa la o şedinţă CSAT.
Sunt singurul iniţiator şi nu am mai aşteptat după semnăturile colegilor mei tocmai pentru că am crezut că mai pot prinde dezbaterea lui până în vacanţă. La ultimul CSAT am văzut că există această posibilitate în România, nu mi-aş fi închipuit. La o şedinţă CSAT se discută aproape în exclusivitate documente de importanţă deosebită sau secrete de stat şi nu cred că o persoană asupra căreia planează suspiciuni să poată participa la o asemenea reuniune importantă", a afirmat sâmbătă pentru AGERPRES, Bălu.

El a precizat că prin această propunere legislativă a dorit "să protejeze instituţiile şi statul de drept". "Sigur, întâmplător acum e vorba de premier, dar putea fi vorba de orice ministru. Este foarte clar că legea trebuie respectată. Gândirea mea a fost nu pentru o persoană ci pentru a respecta instituţiile, pentru a proteja instituţiile şi statul de drept", a adăugat Bălu.

Marius Bălu a subliniat că va solicita ca această iniţiativă să fie repartizată Comisiilor, pentru avize şi raport, în ultima săptămână din august, ca ulterior, la începutul sesiunii de toamnă să intre în plen.

Potrivit senatorului PNL Nicolae Vlad Popa, această propunere va intra iniţial în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca primă Cameră Sesizată şi ulterior în dezbaterea Senatului, ca for decizional.

×