x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Obama a nominalizat ambasadorul în România. Hans Klemm are 57 de ani, vorbeşte japoneza şi germana

Obama a nominalizat ambasadorul în România. Hans Klemm are 57 de ani, vorbeşte japoneza şi germana

de Dan Constantin    |    25 Mar 2015   •   10:50
Obama a nominalizat ambasadorul în România. Hans Klemm are 57 de ani, vorbeşte japoneza şi germana

Hans Klemm  a fost nominalizat de Presedintele Obama pentru functia de Ambasador al SUA in Romania. Postul de la Bucuresti este vacant de  trei ani.  Klemm are 57 de ani si a servit in interiorul Departamentului de Stat 34 de ani ajungand in randul functionarilor superiori cu gradul de ministru consilier.

In ultimii trei ani a coordonat programe de resurse umane in Departament, anterior a fost pentru doi ani consilier la ambasada din Kabul pentru aplicarea legii si intarirea statului de drept in Afganistan.

Intre 2007-2010 a condus misiunea SUA din Timorul de Est. A ocupat diferite functii in zona diplomatiei economice la Tokyo si in Germania, Coreea de Sud, Trinidad Tobago, conform prezentarii facute de Casa Alba.

Klemm o diploma superioara la Universitatea din Illinois si un masterat la Stanford. Ca ambasador nominalizat urmeaza sa fie audiat de Senat conform procedurii inainte de a putea ocupa postul de la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: Hans Klemm ambasador sua in romania