x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ofensiva - PSD ar putea depune o motiune de cenzura

Ofensiva - PSD ar putea depune o motiune de cenzura

de Lavinia Dimancea    |    30 Aug 2005   •   00:00
Ofensiva - PSD ar putea depune o motiune de cenzura

PSD ar putea depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului in cazul in care Puterea nu se intoarce la "agenda reala" a tarii si continua "lupta politica oarba" de a-i schimba pe cei doi presedinti ai Camerelor.
Anuntul a fost facut ieri de presedintele partidului Mircea Geoana (foto). El a explicat ca PSD va continua sa sustina "efortul de respectare a Constitutiei" in lupta dusa de actuala Putere pentru inlocuirea presedintilor Camerelor si va avea o actiune politica "extrem de viguroasa" in lupta impotriva "epurarii politice si a prigoanei" la care sunt supusi alesii locali. "Partidul nostru este hotarat ca, in conditiile in care Guvernul si actuala Putere nu se intorc imediat la agenda reala a tarii, sa ia in considerare posibilitatea introducerii unei motiuni de cenzura in Parlament, pe tema reala a Romaniei de astazi", a spus Geoana, facand referire la inundatii si la situatia economica si sociala a tarii.

VOT. Intre timp, la Camera Deputatilor, membrii Comisiei de Regulament au dat ieri unda verde, cu cinci voturi "pentru" si doua "impotriva", raportului final privind proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor. In favoarea modificarilor aduse Regulamentului s-au pronuntat deputatii PNL, PD, UDMR si reprezentantul minoritatilor, iar impotriva deputatul PSD Ioan Bivolaru si cel al PRM Olguta Vasilescu. Cei doi au votat "impotriva" pentru ca, spun ei, "unele" dintre articolele noului Regulament nu indeplinesc prevederile constitutionale si nu respecta decizia Curtii Constitutionale.

×
Subiecte în articol: politic