x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor, PSD va depune imediat moţiune de cenzură

Olguţa Vasilescu: Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor, PSD va depune imediat moţiune de cenzură

28 Mai 2020   •   12:22
Olguţa Vasilescu: Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor, PSD va depune imediat moţiune de cenzură

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, cea care a elaborat Legea pensiilor publice, a anunțat că PSD va depune imediat moţiune de cenzură, dacă ”PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice” și nu mărește pensiile cu 40% de la 1 septembrie.

”Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rata de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generatțile următoare”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Ea apreciază că legea nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechitățile din sistem, începand de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul.

”Pentru a beneficia de toate prevederile bune însă, Casa Națională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Nu au făcut nimic până acum! Nu au recalculat nici măcar un dosar pe noua formulă deși au trecut 5 luni din acest an! Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public”, a mai scris deputatul PSD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: olguţa vasilescu