x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oliviu Gherman va fi rechemat

Oliviu Gherman va fi rechemat

09 Mar 2004   •   00:00

"A lansat cineva ideea, stiu eu cine, care vrea sa ma vada acolo"
Ion Solcanu

Zilele lui Oliviu Gherman in functia de ambasador al Romaniei la Paris sunt, se pare, numarate. Surse din mediul diplomatic au declarat ca schimbarea lui Oliviu Gherman este iminenta, chiar si pentru motivul ca mandatul sau se apropie de sfarsit. Postul este deosebit de ravnit, astfel ca la bursa zvonurilor au aparut deja numele unor posibili succesori.

Ion Solcanu, un posibil succesor

Unul dintre numele vehiculate este cel al liderului grupului PSD din Senat, Ion Solcanu. "Lui Gherman i se apropie sorocul, ca de altfel si celorlalti ambasadori numiti in perioada 2000-2001, intrucat mandatul unui diplomat dureaza in general 3-4 ani", au sustinut sursele citate. Presedintele Comisiei de politica externa si Senat, Ghiorghi Prisacaru (PSD), a declarat ca varianta inlocuirii lui Gherman cu Solcanu este "un zvon" pe care nu il confirma insa.

Senatorul Ion Solcanu a declarat ca nu i s-a propus o asemenea functie si ca nici nu isi doreste sa plece de pe "pamant romanesc". "Sunt vorbe. A lansat cineva ideea, stiu eu cine, care vrea sa ma vada acolo. Apoi a fost preluata si de altii", a declarat liderul senatorilor PSD, spunand ca nu prea i-ar surade un asemenea post. Pana acum nu exista inca o cerere oficiala de rechemare a lui Gherman in tara, decizia apartinand presedintelui Ion Iliescu.
(LAVINIA TUDORAN, MONICA IORDACHE )

×
Subiecte în articol: politic gherman