x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olteanu: "Tăriceanu mi-a spus că nu se va folosi de imunitate"

Olteanu: "Tăriceanu mi-a spus că nu se va folosi de imunitate"

07 Iul 2009   •   00:00

Deputatul PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că a vorbit cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu despre cererea PDL în cazul Sterling şi că acesta i-a spus că nu se va folosi de nicio imunitate şi de niciun privilegiu şi că se va pune la dispoziţia Justiţiei.



Potrivit lui Olteanu, Tăriceanu a spus că "nu înţelege să se folosească de nicio imunitate şi de niciun privilegiu şi se va pune la dispoziţia Justiţiei şi a comisiei ca orice cetăţean".

Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu a anunţat, astăzi, că PDL va cere acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling, precizând că subiectul va fi discutat în Biroul Permanent al Camerei, anunţă antena3.ro.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a declarat, marţi, că Biroul Permanent al Camerei a decis trimiterea solicitării PDL privind avizarea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu în cazul Sterling la Comisia Juridică.

Zgonea a precizat că PDL a solicitat Camerei Deputaţilor adoptarea unei cereri de începerea urmăririi penale împotriva deputatului Călin Popescu Tăriceanu pentru săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale, prevăzută de articolul 165 din Codul Penal şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de articolul 248 Cod Penal, coroborat cu articolul 241, indice 1 din Codul Penal.

În sesiunea parlamentară trecută Camera Deputaţilor a constituit o comisie parlamentară de anchetă în cazul Sterling condusă de Iulian Iancu PSD. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic