x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziţia boicotează din nou lucrările Camerei Deputaţilor

Opoziţia boicotează din nou lucrările Camerei Deputaţilor

16 Noi 2010   •   11:12
Opoziţia boicotează din nou lucrările Camerei Deputaţilor
Deputaţii PSD şi PNL boicotează au părăsit iar sala de plen pe motiv că şedinţa este condusă de Roberta Anastase. Anunţul privind părăsirea lucrărilor a fost făcut de liderii de Mircea Duşa şi Călin Popescu Tăriceanu.

Cei doi lideri de grup au precizat că se văd nevoiţi să ia această decizie, având în vedere că lucrările sunt conduse de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Astăzi, din totalul celor 333 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa 179 de deputaţi, fiind absenţi 154, dintre care 9 sunt prezenţi la alte acţiuni parlamentare.

După părăsirea sălii de către grupurile PSD şi PNL, lucrările Camerei continuă sub conducerea Robertei Anastase.

Opoziţia boicotează lucrările Camerei Deputaţilor de peste două luni de zile, respectiv de la votul pentru adoptarea Legii pensiilor, pentru care o acuză pe Roberta Anastase de fraudă.

Deşi, la începutul lunii noiembrie, liderii grupurilor parlamentare au avut o întâlnire cu Roberta Anastase, convenind respectarea unor principii în activitatea parlamentară şi modificarea Regulamentului Camerei, după câteva zile Opoziţia a refuzat să mai negocieze cu preşedintele acestui for legislativ, condiţionând participarea la lucrări de demisia lui Anastase.

Nici apelul la acceptarea unui moratoriu pentru 30-45 de zile, făcut de către preşedintele Traian Băsescu în Parlament nu a dus la deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, pe articole, în absenţa reprezentanţilor PSD şi ai PNL, un proiect de modificare a Regulamentului, în sensul eliminării necesităţii cvorumului pentru şedinţele Biroului Permanent.

PSD nu a fost în sală la dezbaterea acestui proiect de modificare a Regulamentului, dar a precizat printr-un reprezentant al său că această modificare este "ilegitimă" şi "inoportună".

×