x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprea: Am stabilit cu Ponta că depunerea mandatului este cea mai bună soluţie

Oprea: Am stabilit cu Ponta că depunerea mandatului este cea mai bună soluţie

04 Noi 2015   •   13:11
Oprea: Am stabilit cu Ponta că depunerea mandatului este cea mai bună soluţie

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat, la Parlament, că marţi seară a avut o discuţie cu prim-ministrul Victor Ponta şi că au stabilit că demisia de la conducerea Guvernului este cea mai bună soluţie.

"Aseară, am avut o discuţie între orele 21,00 - 23,00 cu premierul Victor Ponta şi împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii, raţiunea românilor şi că cea mai bună soluţie este ca domnul prim-ministru Ponta să-şi depună mandatul. Ceea ce s-a făcut şi era normal ca domnul prim-ministru să spună acest lucru şi aşa este corect'', a afirmat miercuri Oprea.

Întrebat dacă ar dori să mai facă parte dintr-un nou Guvern, Gabriel Oprea a răspuns: "Nu".

Pe de altă parte, întrebat dacă o demisie a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, ar fi detensionat situaţia, Oprea a spus că l-a sfătuit pe edil să ia cea mai potrivită decizie.

"L-am sfătuit pe Piedone, de fiecare dată când am discutat cu el, este o anchetă în curs la clubul Colectiv, i-am spus să spună adevărul şi i-am spus să ia decizia cea mai înţeleaptă şi înţeleg că a luat-o", a afirmat Gabriel Oprea.

Cât priveşte situaţia coloanelor oficiale, el a precizat că există bază legală în acest sens, pentru toţi miniştrii de Interne, din anul 2006 sau 2007.

"Toţi miniştrii de Interne, din anul 2006 sau 2007, au avut, şi este bază legală, un antemergător pentru fluidizarea circulaţiei, în sensul să nu stea în trafic şi pentru o oarecare protecţie. Au fost miniştri care stăteau şi în alte zone, nu numai în Bucureşti. Eu aveam şi funcţia de vicepremier pe securitate naţională, coordonam mai multe ministere, nici nu mi-am luat concediu şi vreau să vă spun că am muncit în această perioadă şi mi-am făcut datoria într-un complex foarte important de securitate, pentru România, pentru regiune şi pentru Europa", a susţinut Gabriel Oprea.

×
Subiecte în articol: gabriel oprea