x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu ar putea fi instalat joi

Oprescu ar putea fi instalat joi

17 Iun 2008   •   00:00

Candidatul care a obţinut cele mai multe voturi duminică, în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, ar putea fi instalat joi în funcţia de edil-şef al Bucureş-tiului

Candidatul care a obţinut cele mai multe voturi duminică, în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, ar putea fi instalat joi în funcţia de edil-şef al Bucureş-tiului, a declarat, pentru Mediafax, Prefectul Capita­lei, Cătălin Deaconescu. Potrivit lui Deaconescu, dacă vor fi întrunite toate condiţiile legale, Sorin Oprescu ar putea depune jurămîntul în 19 iunie, pentru ca apoi să-şi preia funcţia de primar general al Capitalei. Tot luni, Prefectul Capitalei a anunţat că noul Consiliu Gene­ral al Municipiului Bucureşti va fi convocat cel tîrziu în 19 iunie.

Pe de altă parte, preşedintele BEM, Ileana Dănăilă, a declarat ieri că rezultatele finale ale alegerilor din Capitală pentru primarul general şi primarii de sector nu pot fi anunţate decît după soluţionarea celor 29 de contestaţii venite de la secţii de votare din Sectorul 5 privind reverificarea voturilor nule. Potrivit judecătoarei Ileana Dănăilă, la cele 29 de secţii de votare din Sectorul 5 al Capitalei, contestaţiile au fost făcute de reprezentanţii PDL, care cer reverificarea voturilor nule. Preşedintele BEM a mai spus că este vorba despre reverificarea mai multor voturi, “între două şi zece voturi pe fiecare secţie”. Dănăilă a precizat că aceste contestaţii vor fi luate în discuţie dacă a fost respectată procedura stabilită de BEC la primul tur al alegerilor locale, şi anume dacă există întîmpinări depuse la fiecare secţie, precum şi o contestaţie scrisă. BEM va efectua reverificarea buletinelor de vot nule doar pentru primarul ge­neral, a subliniat judecătoarea Ileana Dănăilă. Totodată, ea a adăugat că trebuie soluţionate în principal contestaţiile şi apoi va fi finalizată centralizarea voturilor din turul doi al alegerilor pentru primarul general al Capitalei şi primarii Sectoarelor 1, 4, 5 şi 6.

×
Subiecte în articol: politic