x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban are undă verde. Scandal mocnit în PNL

Orban are undă verde. Scandal mocnit în PNL

de Andreea Dumitrache    |    01 Mar 2016   •   13:36
Orban are undă verde. Scandal mocnit în PNL
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Ludovic Orban a fost validat în unanimitate de către biroul permanent al PNL să intre în cursa pentru Primăria Capitalei. Asta după ce organizaţia PNL Bucureşti a renunţat la candidatura lui Cristian Buşoi, pentru că nu ar fi atras suficiente voturi. Potrivit unor surse din partid, săptămâna trecută, Orban a avut o întâlnire şi cu preşedintele Klaus Iohannis, iar cei doi au discutat despre proiectul pentru Primăria Capitalei.

„Am toată experienţa necesară pentru a fi învingător. Este momentul faptelor, nu al vorbelor. În noiembrie 2014, românii au votat pentru o Românie mai curată, mai onestă, mai unită, mai dezvoltată şi mai generoasă. Este timpul ca această Românie să aibă o Capitală pe care o merită, ca bucureştenii să spună punct şi de la capăt”, a declarat Orban după ce a fost validat în unanimitate de către biroul permanent al PNL. Cu toate astea, în noul PNL continuă războiul pentru candidaturile pe sectoare. Vechii liberali se bat cu foştii PDL-işti să reprezinte partidul la alegerile locale.

PNL vs PDL
La Sectorul 1, bătălia se dă între Diana Tuşa şi fostul democrat-liberal, Alexandru Nazare. Ultimul a intrat târziu în competiţie, aşa că a încercat să recupreze timpul pierdut printr-o campanie agresivă cu pliante şi multe vizite în colegiu. Surse din PNL au declarat, pentru Jurnalul Naţional, că Nazare a jucat murdar şi le-ar fi spus oamenilor din Sectorul 1 că Diana Tuşa s-a îmbolnăvit şi nu mai candidează. În Sectorul 2, principalii candidaţi sunt deputatul Dan Cristian Popescu şi Ioana Lăzăroiu, consilier local la Primăria Sectorului 2. Surse din PNL spun că Ioana Lăzăroiu este susţinută de preşedintele organizaţiei de sector, Anca Boagiu, dar ar avea şi acceptul primarului Neculai Onţanu, întrucât Lăzăroiu ar deţine mai multe măcelării în Piaţa Obor, zonă controlată de Onţanu. În Sectorul 3, lupta se dă între fostul ministru PDL al Mediului, Sulfina Barbu, şi fostul şef al tineretului liberal, Florin Alexe. Şi în Sectorul 4 este război, actualul primar interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, se luptă cu fiul lui Silviu Prigoană, Honorius Prigoană. În sectoarele 5 şi 6, competiţia internă nu este atât de aprigă, favoriţi sunt Ovidiu Raeţchi şi Răzvan Mironescu.

Candidaţii pe sectoare, anunţaţi în martie
Al doilea sondaj intern comandat de PNL a început pe 20 februarie şi a fost finalizat, acum sunt prelucrate datele, iar săptămâna viitoare vor fi prezentate rezultatele şi implicit, candidaţii liberali pentru primăriile de sector. Între timp, conducerea PNL a stabilit care sunt preşedinţii de organizaţii la sectoare. Ca să menţină liniştea, la Sectorul 1 a fost instalat deputatul Mihai Voicu. 

Ludovic Orban a promis că va conduce Bucureştiul „aşa cum l-ar conduce o femeie” dacă va fi ales primar general al Capitalei.

 

×