x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, atac la Cîțu: Ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură

Orban, atac la Cîțu: Ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură

28 Sep 2021   •   17:01
Orban, atac la Cîțu: Ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură

Cele două moțiuni de cenzură inițiate împotriva cabinetului Cîțu îl determină pe fostul lider PNL; Ludovic Orban, să fie ironic la adresa colegului său de partid. 

„Vă dați seama ce maestru trebuie să fii, sau cât de lipsit de experiență politică să fii, să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură. Este fără precedent în istoria post-revoluționară a parlamentarismului român ca un guvern să se confrunte cu două moțiuni de cenzură”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis l-ar putea nominaliza tot pe Florin Cîțu pentru a forma guvernul, în eventualitatea aprobării unei moțiuni de cenzură, Orban precizează că există o hotărâre a CCR care spune că președintele nu poate desemna premierul care a fost a căzut prin moțiune de cenzură.

„Dacă nu a pus capăt în aproape patru săptămâni, nu știu ce se mai poate aștepta de la președintele Iohannis. De altfel, în percepția publică președintele Iohannis e considerat principalul vinovat pentru declanșarea crizei și cel care ar fi putut și ar fi trebuit să dea soluții la criză”, este răspunsul lui Orban la întrebarea unui jurnalista, respectiv dacă președitele Iohannis ar putea soluționa criza.

Conducerea Parlamentului se reunește marți pentru a stabili ce se întâmplă cu moțiunile de cenzură depuse de parlamentarii AUR, USR PLUS și PSD. Ședința va avea loc la ora 16.00.

CCR a decis marți că moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR și USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament.

PSD a depus marți o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a anunțat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD.

Mediafax

×