x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban cere urmărire penală pentru Udrea

Orban cere urmărire penală pentru Udrea

02 Sep 2009   •   00:00

Ludovic Orban, preşedinte al Comisiei pentru anchetarea activităţii ministrului Turismului a declarat că a cerut membrilor din Comisie declanşarea procedurilor de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea.

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat că în BP al Camerei s-a constatat că într-un document adresat Biroului de către ministrul Turismului, Elena Udrea, există un autodenunţ al acesteia, în care recunoaşte că a interzis angajaţilor Ministerului să participe la audierile din Comisie.

Voicu a precizat că Biroul Permanent a aprobat solicitarea deputaţilor PSD din Comisia Udrea de a fi sesizată Comisia Juridică pentru faptele ministrului de a nu se prezenta la audieri, de a nu distribui documentele solicitate şi de a interzice angajaţilor ministerului să participe la audieri.

Ministrul Turismului a precizat, într-o adresă către Biroul Permanent, că această Comisie funcţionează ilegal, cu singurul scop de a discredita PDL încercând să-i fabrice un dosar penal.

Udrea citează, în scrisoare, pasaje din discuţia dintre unii membri ai comisiei, înregistrată neoficial, şi precizează că a luat decizia de a formula plângeri penale împotriva acestor deputaţi.
"De asemenea, am decis că nici eu, niciun angajat al ministerului Turismului nu se vom mai prezenta în faţa acestei comisii", a precizat Udrea, în scrisoarea datată 19 august şi luată în discuţie în şedinţa Biroul Permanent de miercuri.

×
Subiecte în articol: politic