x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, afişând o falsă empatie faţă de tragedia de la Caracal

Orban: Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, afişând o falsă empatie faţă de tragedia de la Caracal

27 Iul 2019   •   21:00
Orban: Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, afişând o falsă empatie faţă de tragedia de la Caracal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că premierul Viorica Dăncilă "face dovada unui cinism incredibil, greu de digerat, afişând o falsă empatie publică faţă de tragedia de la Caracal".

"Tocmai PSD, condus astăzi de Viorica Dăncilă, împreună cu ALDE, a acţionat în favoarea infractorilor, în mod sistematic, schimbând legislaţia, doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea, cel care a spus public "îmi cer iertare românilor din puşcării". Dăncilă nu s-a delimitat în niciun moment clar, fără tăgadă, de toată politica dusă de PSD pentru protejarea infractorilor, împotriva românilor cinstiţi. Să ne aducem aminte de Legea recursului compensatoriu, care a fost promovată de PSD şi ALDE şi care, în ciuda protestelor şi a criticilor Opoziţiei, societăţii civile, ale organizaţiilor profesionale, a fost adoptată", afirmă liderul liberalilor, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

În opinia sa, România se află "în faţa unei degradări a capacităţii instituţionale a unor componente esenţiale ale statului".

"În loc de soluţii electoraliste, ceea ce premierul Dăncilă este obligat să înainteze CSAT este un plan de readucere a sistemului de ordine publică la misiunea sa constituţională, aceea de a proteja integritatea efectivă a cetăţenilor şi nu de a lua în glumă sesizările primite. Nu poţi să vii în faţa românilor după o astfel de tragedie, ca şef al Guvernului şi liderul majorităţii parlamentare, să susţii că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracţional şi ai timorat magistraţii. Nu este nevoie de niciun referendum pentru că ştim că toţi românii îşi doresc ca infractorii să nu umble liberi pe străzi şi să nu fie încurajaţi să comită fapte penale. Românii au respins deja ceea ce PSD şi ALDE au făcut în ultimii ani şi acesta este spiritul votului pe care l-au dat în 26 mai", arată Ludovic Orban.

Preşedintele PNL susţine că "Viorica Dăncilă este cea care politizează această tragedie prin "sacrificiul" pe care vrea să îl prezinte românilor, adică acela că şi-a anulat programul de deplasări şi urmează să amâne congresul PSD".

"Cât priveşte înăsprirea pedepselor, este suficient ca Guvernul să adopte şi să înainteze Parlamentului un proiect de lege, care însă vine în totală contradicţie cu politica penală a majorităţii guvernamentale de până acum. Cu toate acestea, există deja în Parlament iniţiative ale PNL care vin să înăsprească legislaţia penală în cazul ucigaşilor, pedofililor, violatori, tâlhari, nefiind necesar ca Viorica Dăncilă să se erijeze politic în eroina de carton a acestei drame. Este suficient să anunţe că le susţine şi, eventual, să propună amendamente. Ceea ce este acum urgent, în faţa acestei cumplite tragedii care adânceşte neîncrederea în funcţionarea instituţiilor statului, este ca absolut toţi cei responsabili, din oricare dintre instituţiile implicate, să fie pedepsiţi pentru inacţiunea lor ori acţiunea defectuoasă, întrucât nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, cu consecinţe criminale", subliniază Ludovic Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban caracal