x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în Videle şi apoi să încerce la o altă funcţie în stat

Orban: Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în Videle şi apoi să încerce la o altă funcţie în stat

24 Aug 2019   •   19:40
Orban: Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în Videle şi apoi să încerce la o altă funcţie în stat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar trebui să câştige mai întâi alegerile în oraşul Videle, unde a mai candidat şi a pierdut, iar abia apoi să intre în competiţia pentru o altă funcţie în stat.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, sâmbătă, în cadrul Congresul extraordinar al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

"După toate dezastrele produse în majoritatea domeniilor de o guvernare haotică şi nocivă pentru români, premierul acestei guvernări, Viorica Dăncilă, are acum tupeul şi nesimţirea să se prezinte în faţa românilor şi să le spună cât de bine a guvernat PSD în aceşti ani şi să le ceară votul pentru cea mai importantă funcţie în stat. Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în oraşul Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil, şi apoi să mai încerce la o altă funcţie în stat. Aşa, candidatura ei ar fi mai puţin periculoasă pentru interesele României", a afirmat Orban, conform unui comunicat transmis AGERPRES.

Liderul liberal a adăugat că PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă, nu a "făcut nimic" din ceea ce a promis în programul de guvernare şi ar fi avut o singură preocupare: "cum să-i scape pe Liviu Dragnea şi pe ceilalţi ca el din PSD şi ALDE de închisoare".

"Pentru asta, PSD a distrus ordinea şi siguranţa publică, eliberând din puşcării mii de infractori criminali şi violenţi care ameninţă zi de zi viaţa românilor şi mai au curajul acum să vorbească de războiul împotriva criminalităţii. În acelaşi timp, Dăncilă a fost premierul unei majorităţi parlamentare care a atacat sistematic statul de drept şi independenţa Justiţiei, a distrus credibilitatea României în plan extern şi a pus în pericol statutul european şi nord-atlantic al României. Şi tocmai ea, Viorica Vasilica Dăncilă s-a trezit astăzi să vorbească despre o Românie respectată în UE şi în lume", a adăugat Orban.

El a apreciat că nominalizările recente făcute de Viorica Dăncilă - Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei sau Iulian Iancu pentru postul de vicepremier pe probleme economice - demonstrează o atitudine "anti-occidentală".

"Mai mult, la fel ca Adrian Năstase sau Victor Ponta, care au candidat la alegerile prezidenţiale din postura de premier din partea PSD, Viorica Dăncilă recurge la aceleaşi strategii ticăloase de folosire a aparatului guvernamental şi a instituţiilor statului în interes de campanie. Îi solicit public Vioricăi Dăncilă să renunţe la aceste practici de odioase de capturare a statului pentru că va avea acelaşi rezultat ca şi predecesorii săi", a menţionat preşedintele PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban dancila