x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre demersul lui Toader

Orban, despre demersul lui Toader

25 Aug 2018   •   14:07
Orban, despre demersul lui Toader

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu este de acord cu procedura de evaluare declanşată de ministrul Justiţiei în cazul procurorului general şi spune că Tudorel Toader acţionează ''în numele grupului de infractori care conduc România'', pentru a-l îndepărta din funcţie pe Augustin Lazăr

 

"Nu cunosc niciun motiv care să declanşeze această cercetare. Este clar că Tudorel Toader acţionează în numele grupului de infractori care conduc România, pentru a îndepărta din funcţiile de conducere şi din funcţiile de procurori pe orice procuror a îndrăznit să întocmească dosare unui potentat al zilei, unor lideri ai PSD şi ALDE. Este un demers care nu are niciun fel de fundament. După opinia mea, activitatea procurorului general este o activitate care nu poate să creeze nici semne de întrebare şi în niciun caz temeiuri pentru declanşarea acţiunii ministrului Justiţiei", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Ludovic Orban. 

Liderul PNL s-a aflat vineri şi sâmbătă la Sibiu la o şedinţă a Biroului Executiv al partidului, la care a participat vineri şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. 

''Zilele acestea aflăm că în realitate a fost 'desecretizat' un protocol 'abrogat' încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, 'La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009'. Folosirea sintagmei 'se abrogă' arată şi faptul că semnatarii respectivelor protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile'', a scris Toader, sâmbătă, pe Facebook. 

×