x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre intenţia PSD de a sesiza CCR după asumare: A rămas prizonier intereselor baronilor roşii

Orban despre intenţia PSD de a sesiza CCR după asumare: A rămas prizonier intereselor baronilor roşii

12 Dec 2019   •   14:46
Orban despre intenţia PSD de a sesiza CCR după asumare: A rămas prizonier intereselor baronilor roşii
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban consideră că prin intenţia de a ataca la Curtea Constituţională două dintre proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea PSD arată că "a rămas prizonier intereselor obscure ale baronilor roşii".

"Prin asta PSD arată că a rămas prizonier intereselor obscure ale baronilor roşii care sunt iniţiatorii Ordonanţei de Urgenţă 51, care a lăsat copiii, elevii fără posibilitatea de a se duce la şcoală cu un transport în care să li se suporte facilităţile la care au dreptul. De asemenea, prin Ordonanţa 51, năşită de aceiaşi baroni roşii, practic s-a pactizat cu transportatorii, care sunt obişnuiţi să efectueze curse fără să se adapteze la condiţiile şi rigorile care sunt solicitate de Regulamentul european şi care nu ar putea să rămână în transportul de persoane dacă s-ar organiza licitaţii de către consiliile judeţene şi de către autorităţile locale. Îi aştept cu interes să atace la Curtea Constituţională, să îi văd cum justifică faptul că menţin în trasee companii care nu mai îndeplinesc demult condiţiile tehnice şi de siguranţă, companii care refuză să ia copiii, îi lasă în drum fără să îi ia sau dacă îi acceptă îi coboară dacă nu plătesc contravaloarea biletului, să văd cum justifică faptul că nu alocă resurse de la bugetul CJ pentru decontarea navetei şcolare, pentru că atacarea la Curtea Constituţională este practic o formă de tergiversare a intrării în vigoare a proiectului de lege pe care ne-am angajat răspunderea", a declarat Ludovic Orban, joi, la Parlament.

El a adăugat că acest proiect este urgent, iar PSD nu face altceva decât să tergiverseze rezolvarea situaţiei.

"În privinţa urgenţei, păi, dacă nu ţi se pare urgent ţie, ca om care faci politică, să asiguri accesul copiilor, mai ales al copiilor din familii vulnerabile la şcoală, înseamnă că nu înţelegi nimic din ceea ce se întâmplă în realitatea românească şi înseamnă că PSD, atacând la Curtea Constituţională, nu face altceva decât să facă, în continuare, jocul baronilor roşii şi al firmelor care nu vor să se adapteze la exigenţele de transport care sunt stabilite prin Regulamentul 1370", a adăugat Orban.

Cât priveşte intenţia PSD de a ataca la CCR şi proiectul referitor la Institutul Naţional al Magistraturii, premierul spune că, în locul celor de la PSD, ar tăcea cel puţin cinci ani pe orice temă de Justiţie.

"E punctul de vedere al senatorului Cazanciuc, care a formulat amendamente. În locul pesediştilor aş tăcea cel puţin cinci ani de zile pe orice temă legată de Justiţie. Ei sunt cei care au adoptat legile Justiţiei, în ciuda opoziţiei vehemente a preşedintelui Iohannis, a PNL, USR, PMP, ei sunt majoritatea care a adoptat aceste legi ce ar fi aruncat în aer Justiţia, ei sunt cei care au stabilit pensionarea anticipată a magistraţilor care ar scoate din sistem 2.387 de magistraţi ce ar lăsa parchetele şi instanţele fără judecători şi care ar relua de la zero toate procedurile de cercetare judecătorească şi, evident, procedurile de instrumentare a dosarelor penale, ei sunt aceia care au vrut să treacă de la complete de 2 la complete de 3 pentru a mări numărul de instanţe care să judece şi pentru a întinde pe o perioadă şi mai lungă judecarea dosarelor în care cetăţenii apelează la justiţie pentru a căuta dreptatea", a susţinut premierul.

Ludovic Orban a afirmat, de asemenea, că tot cei de la PSD au pus la cale, în mod pervers, mecanismul care a dus la deficitul de magistraţi.

"Mărind vechimea de la 2 la 4 ani pentru a putea merge la concursurile de magistratură ar fi existat doi ani de zile în care practic ar fi dispărut din sistem aproape 2.400 de magistraţi şi în timpul ăsta ei nu puteau fi înlocuiţi, ci dimpotrivă s-ar fi creat o perioadă de doi ani de zile în care ar fi existat un deficit suplimentar de magistraţi în cadrul parchetelor şi în cadrul instanţelor de judecată. Ei au creat această lege perversă în dorinţa lor de a stopa procesele în care erau implicaţi liderii PSD, pentru a scăpa de consecinţele legii, pentru a nu fi condamnaţi, ei au premeditat această ticăloşie şi vin acum să ne dea nouă lecţii? Nu primesc lecţii de la PSD spun clar pe niciun domeniu, nici pe buget, nici pe justiţie şi pe niciun domeniu", a subliniat Orban.

Preşedintele interimar al social-democraţilor a declarat joi că PSD va sesiza Curtea Constituţională cu privire la două proiecte pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, în condiţiile în care sunt în procedură parlamentară acte normative privind amânarea termenului pentru creşterea vechimii în vederea accederii la Institutul Naţional al Magistraturii şi reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban