x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre moţiunea de cenzură: Vom discuta mai ales cu parlamentarii din cadrul majorităţii

Orban, despre moţiunea de cenzură: Vom discuta mai ales cu parlamentarii din cadrul majorităţii

24 Mai 2018   •   15:59
Orban, despre moţiunea de cenzură: Vom discuta mai ales cu parlamentarii din cadrul majorităţii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi, cu ocazia unei vizite în judeţul Argeş, că vor exista discuţii cu fiecare parlamentar, dar în special cu cei ai majorităţii, în vederea obţinerii susţinerii pentru o moţiune de cenzură. 

"Vom discuta cu fiecare parlamentar, mai ales cu parlamentari din cadrul majorităţii. De asemenea, vom purta discuţii cu grupul UDMR, cu grupul minorităţilor naţionale şi, în general, orice discuţii sunt necesare pentru a reuşi să convingem oamenii să se alăture demersului nostru. Ca şi la moţiunea trecută, vă spun că noi vom folosi toate argumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari că menţinerea la putere a actualului Guvern face un rău imens României şi că, dacă mai au o urmă de bun simţ şi de sentiment pentru ţara lor, dacă le mai pasă de evoluţia României, trebuie să contribuie şi ei la punerea unui punct acestei guvernări toxice, condusă de Dragnea", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă organizată la Vila Florica de la Ştefăneşti. 

Liderul liberal a precizat că vor fi iniţiate discuţii cu UDMR pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură, dar s-a arătat pesimist în ceea ce priveşte o eventuală colaborare cu ALDE. 

"Deocamdată încropeala de partid - în jurul nu a lui Tăriceanu, să nu vă imaginaţi că a fost în jurul lui Tăriceanu, ci în jurul fructelor guvernării şi beneficiilor guvernării - este lipită ca marca de scrisoare de PSD şi, de multe ori, mi se pare că cei de la ALDE sunt mai răi decât pesediştii în anumite atitudini anti-europene, atitudini împotriva independenţei justiţiei, atitudini împotriva mediului privat, atitudini anti-liberale. Este greu să vă spun astăzi dacă se poate naşte o cooperare atâta timp cât comportamentul acestei încropeli politice este mai degrabă apropiat de PSD decât de valorile şi principiile în care credem noi", a mai spus preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a participat la manifestările organizate la Vila Florica de la Ştefăneşti, fostul domeniul al familiei Brătianu, cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban motiune de cenzura