x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă A7: Următorii 8 ani vor fi ani în care Moldova va primi ceea ce așteaptă de 30 de ani

Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă A7: Următorii 8 ani vor fi ani în care Moldova va primi ceea ce așteaptă de 30 de ani

02 Dec 2020   •   14:42
Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă A7: Următorii 8 ani vor fi ani în care Moldova va primi ceea ce așteaptă de 30 de ani
Sursa foto: Hepta

În următorii opt ani, Moldova va beneficia de ample proiecte de investiții, care vor avea un impact major asupra nivelului de dezvoltare, asupra calității vieții și asupra veniturilor locuitorilor din județele Moldovei, a declarat premierul Ludovic Orban, la deschiderea tronsonului de autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

„Am ţinut să fiu prezent (...) la această realizare de excepţie, şi anume finalizarea unei construcţii, a unei centuri care cuprinde aproape 17 kilometri din viitoarea autostradă A7 cu mai mult de un an înainte de termen. Această realizare demonstrează foarte clar că există constructori în România care au, cu adevărat, capacitatea de a face lucrări de calitate, de a face lucrări repede şi de a fi competitivi în valoarea lucrărilor care sunt efectuate, din punct de vede al preţului. (...) Cu acest prilej, vreau să spun limpede: următorii 4 ani şi, de ce nu, următorii 8 ani vor fi ani în care Moldova va primi ceea ce aştepta de 30 de ani de la cei pe care i-a învestit cu încredere în ultimii 30 de ani, mă refer la PSD, şi nu le-au oferit cei de la PSD ceea ce aşteptau moldovenii. Moldova va beneficia de ample proiecte de investiţii, care vor avea un impact major asupra nivelului de dezvoltare al Moldovei, asupra calităţii vieţii, asupra veniturilor locuitorilor din judeţele Moldovei", a afirmat Ludovic Orban.

Alături de Ludovic Orban au fost prezenți la inaugurare președintele Klaus Iohannis și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

De asemenea, Orban a făcut referire și la Autostrada Bacău-Brașov, „o autostrada extrem de important” care va asigura conectarea Moldovei cu infrastructura europeană de transport.

„În ceea ce priveşte Autostrada Bacău - Braşov, vă vorbeşte un braşovean, şi vă spun lucrul ăsta ca să înţelegeţi că am un plus de credibilitate în ceea ce spun: se va construi. Este o autostradă extrem de importantă, care va asigura suplimentar faţă de Autostrada Unirii, şi anume autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, va asigura conectarea Moldovei, în special a Bacăului, a judeţelor de la sud de Bacău, va asigura conectarea cu infrastructura europeană de transport", a subliniat Orban.

×