x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL nu are nicio datorie faţă de Cioloş; dimpotrivă, acesta are faţă de PNL

Orban: PNL nu are nicio datorie faţă de Cioloş; dimpotrivă, acesta are faţă de PNL

23 Mar 2017   •   19:03
Orban: PNL nu are nicio datorie faţă de Cioloş; dimpotrivă, acesta are faţă de PNL

Liberalul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, Partidul Naţional Liberal (PNL) nu are 'nicio datorie' faţă de Dacian Cioloş, dimpotrivă acesta ar fi dator partidului, care l-a sprijinit de-a lungul timpului, şi, ca atare, ar trebui 'să mai întoarcă câte ceva' formaţiunii politice. 

'În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de Dacian Cioloş, dimpotrivă, Dacian Cioloş are datorii faţă de PNL. Partidul Naţional Liberal l-a sprijinit pe Dacian Cioloş în toate funcţiile pe care le-a deţinut de-a lungul carierei sale publice: secretar de stat, ministrul agriculturii, comisar european pe agricultură, prim-ministru, l-a susţinut şi în campanie ca şi candidat pentru prim-ministru. Eu cred că ar trebui să mai întoarcă câte ceva şi domnul Dacian Cioloş dacă ţine într-adevăr la Partidul Naţional Liberal şi dacă crede că, totuşi, faptul că PNL l-a sprijinit de-a lungul carierei e un lucru care trebuie luat în considerare', a declarat Orban. 
  
El a subliniat că Cioloş trebuie să spună ce vrea să facă. 'Dacă vrea să se înscrie în PNL, din punctul meu de vedere este binevenit, dacă vrea să candideze la orice funcţie este binevenit să candideze la orice funcţie, inclusiv funcţia de preşedinte. Eu nu m-aş simţi în niciun fel deranjat dacă domnul Cioloş ar veni şi ar vrea să candideze la funcţia de preşedinte al PNL dacă îi dă voie statutul şi partidul să candideze', a spus Ludovic Orban. 

Acesta a adăugat că, pe de altă parte, nimeni nu poate să-i garanteze lui Cioloş că va ocupa o anumită poziţie. 'Suverani în momentul de faţă, conform normelor democratice care stau la baza activităţii, sunt membrii PNL, organismele statutare, congresul, cei 5.000 de delegaţi care vor participa la congres şi care fiecare va vota în funcţie de propria percepţie a binelui PNL. În rest, se vorbeşte foarte mult despre Dacian Cioloş în legătură cu Partidul Naţional Liberal fără ca Dacian Cioloş să spună ceva legat de acest subiect. Întrebaţi-l pe el ce vrea să facă', a conchis Orban. 
  
Candidat la funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban s-a întâlnit joi cu activul de partid din Alba, cu consilieri, primari şi viceprimari liberali. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ludovic orban