x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL se va bate ca rezultatele referendumului să fie transpuse în legislaţie

Orban: PNL se va bate ca rezultatele referendumului să fie transpuse în legislaţie

21 Mar 2019   •   19:35
Orban: PNL se va bate ca rezultatele referendumului să fie transpuse în legislaţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Sibiu, că liberalii se vor bate pentru a fi transpuse în legislaţie rezultatele referendumului pe Justiţie, ce este posibil să fi propus de şeful statului.

"Indiferent care va fi rezultatul referendumului, PNL se va bate ca rezultatele referendumului să fie transpuse în legislaţie", a precizat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Orban este convins că acest referendum pe Justiţie va fi susţinut de majoritatea românilor.

"Vom fi alături de preşedinte şi vom asigura împreună cu preşedintele victoria şi în alegerile pentru Parlamentul European şi în referendumul care va fi organizat, care sunt convins, că în cazul în care va fi organizat, va fi un referendum care să arate voinţa clară a românilor pentru democraţie, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, pentru respectarea liberului acces al cetăţenilor la justiţie, pentru independenţa justiţiei, pentru continuarea luptei anticorupţie. Şi sunt convins că pe o astfel de temă opţiunea zdrobitoare a populaţiei va fi în favoarea acestui punct de vedere pe care îl susţinem noi într-o luptă permanentă cu o majoritate agresivă, care apără nişte infractori", a argumentat liderul PNL.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine - poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus şeful statului, la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban pnl referendum legislatie