x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL solicită prelungirea termenului de dezbatere în Senat a OUG 114/2018, astfel încât să putem să o respingem

Orban: PNL solicită prelungirea termenului de dezbatere în Senat a OUG 114/2018, astfel încât să putem să o respingem

27 Feb 2019   •   11:14
Orban: PNL solicită prelungirea termenului de dezbatere în Senat a OUG 114/2018, astfel încât să putem să o respingem

PNL va solicita prelungirea termenului de dezbatere în Senat a OUG 114/2018, pentru a se evita adoptarea tacită, a anunţat miercuri preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"Am mandatat grupul parlamentar de la Senat să atace poziţia majorităţii PSD-ALDE, care a refuzat dezbaterea în Comisia de buget-finanţe şi în plenul Senatului, implicit, a OUG 114 şi vom solicita prelungirea termenului de dezbatere astfel încât să putem să respingem OUG 114 în Senat", a precizat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Comisia de buget a Senatului, care este sesizată pentru raport, a amânat, marţi, dezbaterea asupra OUG 114/2018, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici. Şi săptămâna trecută OUG 114 a fost amânată în Comisia de buget, pentru a da timp analizei amendamentelor depuse.

Senatorul liberal Florin Cîţu a atras atenţia că termenul pentru adoptare tacită se va împlini pe data de 1 martie şi în acest fel ordonanţa va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, fără a avea un studiu de impact.

OUG 114/2018, aprobată la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban