x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Preferința pentru colegul și prietenul meu Florin Cîțu, premier, a aparținut USR PLUS

Orban: Preferința pentru colegul și prietenul meu Florin Cîțu, premier, a aparținut USR PLUS

17 Apr 2021   •   21:00
Orban: Preferința pentru colegul și prietenul meu Florin Cîțu, premier, a aparținut USR PLUS
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune încă o dată, sâmbătă, că Florin Cîțu rămâne varianta de premier pe care o susține partidul. Mai mult, atunci când s-a făcut coaliția, preferința pentru Florin Cîțu premier a aparținut chiar celor de la USR PLUS, care acum vor schimbarea sa.

Ludovic Orban a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că trebuie să meargă mai departe coaliția de guvernare.

În ceea ce privește condițiile puse de USR PLUS, de schimbare a lui Florin Cîțu, Orban spune că PNL nu va fi de acord.

„Coaliția a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru, chiar aș putea să spun că preferința pentru colegul și prietenul meu, Florin Cîțu, în poziția de premier, i-a aparținut USR-PLUS. Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele și lipsa de performanță. Așteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, spune Orban.

Acesta avertizează că „nu e o chestiune de moft”, ci este obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a solicitat partenerilor de guvernare de la USR-PLUS să renunțe la orgolii și vedetisme și le-a transmis că orice ministru care va ataca premierul va păți la fel ca Voiculescu. Reacția lui Ludovic Orban a venit după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății și a a criticilor aduse de miniștrii USR PLUS la adresa premierului Florin Cîțu. „Să-și scrie demisia”, a spus Ludovic Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu ludovic orban usr plus