x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban separă „conştiinţele” de „lachei” şi „firimiturişti”

Orban separă „conştiinţele” de „lachei” şi „firimiturişti”

de Adrian Ilie    |    19 Iun 2018   •   10:54
Orban separă „conştiinţele” de „lachei” şi „firimiturişti”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă va fi depusă la Parlament miercuri. În lipsa unor dezertări spectaculoase din rândul coaliţiei guvernamentale, Orban a apelat la conştiinţa parlamentarilor afirmând că cei care nu vor vota moţiunea se reduc singur la statutul de „lachei ai lui Dragnea”. Celor care au plecat din PNL, Orban le-a rezervat epitetul de „firimiturişti”.

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR va fi depusă cu o zi înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe în dosarul lui Liviu Dragnea, creând o presiune suplimentară asupra parlamentarilor majorităţii. „Orice parlamentar, indiferent în ce partid politic se găseşte, va fi supus unui examen de conştiinţă - vrea binele acestei ţări, vrea ca România să revină pe drumul cel bun, îşi doreşte un nou început pentru România care să permită reaşezarea României pe baze democratice şi cu statutul de ţară europeană şi de membră a NATO sau preferă ca lucrurile să continue aşa cum merg astăzi. Orice parlamentar trebuie să treacă acest examen de conştiinţă, orice parlamentar care nu va susţine moţiunea de cenzură nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea”, a spus Ludovic Orban. Acesta a avut grijă să nu creeze tensiuni în interiorul opoziţiei în preajma moţiunii, negând public că PNL ar purta discuţii pentru racolarea unor parlamentari ai PMP. „Nu am avut şi nu am discuţii personale nici cu domnul Turcescu, nici cu alţi parlamentari, pentru că interlocutorul nostru este PMP, care acum este mai frecventabil şi, ca atare, discuţiile le derulăm oficial cu partidul politic şi cu parlamentarii acestui partid”, a declarat liderul liberalilor, în contextul în care Traian Băsescu, duşman vechi al PNL, a renunţat sâmbătă la preşedinţia PMP, în favoarea lui Eugen Tomac. Mai puţin conciliant a fost Orban cu cei care au plecat din partid la ALDE, senatorii Daniel Zamfir şi Marius Nicoară, despre care a spus că sunt „firimiturişti” care au plecat la „şeful firimituriştilor”, Tăriceanu. „Firimituriştii fiind aceia care sunt în sufrageria lui Dragnea şi se mulţumesc cu firimiturile care cad de pe masa lui Dragnea. Ce să le spun acestor firimiturişti decât drum bun, cale bătută?”, a conchis liberalul.

Ministrul Şova, luat la ochi

Noua ţintă a opoziţiei a devenit ministrul Trannsporturilor, Lucian Şova, după declaraţia acestuia potrivit căreia construirea autostrăzilor va duce la plecarea din România a companiilor multinaţionale deoarece vor creşte costurile muncii. Liberalii au cerut demiterea imediată a lui Şova. „Într-o ţară normală, cu un prim-ministru responsabil, domnul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, era demis în secunda doi după ce a făcut afirmaţiile iresponsabile în cadrul Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor”, a spus deputatul Lucian Bode. Cei de la USR îşi mai puţine speranţe într-o reacţie a Vioricăi Dăncilă aşa că au anunţat iniţierea unei moţiuni simple împotriva excentricului ministru al Transporturilor.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban