x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile

Orban: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile

14 Oct 2020   •   14:32
Orban: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile
Sursa foto: Guv.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, scrie Antena3

"Ieri am avut reuniunea CNSU, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și, de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare", a spus, premierul Orban.

"În principal, se instituie obligativitate purtării măștii în spații aglomerate cum ar fi piețe, peroane, stații de autobuz, târguri unde nu există posibilitatea păstrării distanței necesare. 

Pentru o incidență de 1.5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri și indicele de 3 la mie, CNSU instituie purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, nu numai în cele aglomerate", a mai precizat Orban.

Premierul  a mai declarat că România se află într-un moment „de cumpănă, de inflexiune”, după ce autoritățile au anunțat miercuri că au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19) în ultimele 24 de ore.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar ca să reușim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constantă și corectă a cetățenilor despre evoluția pandemiei să fie mobilizate la maxim și mai ales să direcționăm toate resursele umane pe care le avem și toate acțiunile le care întreprindem, inclusiv controalele, către acele zone unde rata de răspândire este mai mare și unde există risc mai mare de răspândire”, a declarat Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern.

Orban spune că cele mai multe persoane s-au infectat la evenimentele private, motiv pentru care acestea vor fi interzise 30 de zile.

„Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunți de 200-250-300-500 de persoane, botezuri și alte petreceri care au încălcat drastic, iar acest lucru s-a și văzut”, precizează Orban.

El i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, ca polițiștii să dea „amenzi drastice” unde constată încălcarea regulilor.

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban