x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Trag un semnal de alarmă şi avertizez guvernul să nu se joace cu împărţirea banului public

Orban: Trag un semnal de alarmă şi avertizez guvernul să nu se joace cu împărţirea banului public

18 Mar 2017   •   18:20
Orban: Trag un semnal de alarmă şi avertizez guvernul să nu se joace cu împărţirea banului public
Sursa foto: AFANE*JEG*

Liberalul Ludovic Orban a declarat, vineri la Iaşi, că este necesară alocarea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în funcţie de necesităţile fiecărei comunităţi în parte şi nu pe criterii politice. 

"Trag un semnal de alarmă şi avertizez guvernul să nu se joace cu împărţirea banului public, să nu aloce resursele de la bugetul de stat pe criterii de partizanat politic, să nu aloce aceşti bani în mod abuziv doar către comunităţile locale conduse de către primarii PSD. La ora actuală PNL are la nivel naţional 1.100 de primari, ceea ce reprezintă o treime din primarii acestei ţări. Aproximativ 34% din populaţia României se află în localităţi conduse de primari liberali. Banii care ajung la bugetul de stat nu sunt banii lui Dragnea sau banii lui Shhaideh, ci sunt banii plătiţi prin taxe şi impozite de toţi cetăţenii României iar ei trebuie folosiţi pentru a creşte calitatea vieţii în toate localităţile locale, indiferent dacă ele sunt conduse de primari PNL sau de primari PSD. Nu putem accepta existenţa în mintea partidului de guvernământ a două categorii de cetăţeni, adică cetăţeni care trăiesc în comunităţile locale conduse de primari liberali şi comunităţile locale conduse de primari PSD", a declarat Ludovic Orban. 

"Somez guvernul să aloce aceşti bani ţinând cont şi de ponderea populaţiei care este condusă de primari PNL, şi anume cel puţin 30% din aceste fonduri să fie alocate pentru proiecte care au fost depuse de primari liberali. De asemenea, solicit prezentarea publică a criteriilor care stau la baza acestor alocări de bani către comunităţile locale, care sunt bani de investiţii de apă, canal, drumuri, investiţii locale care creează efecte benefice pentru acele comunităţi", a declarat Orban. 

Orban susţine că liberalii vor apela la toate metodele legale de a împiedica distribuirea preferenţială a fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. 

"Nu vom mai accepta ca banii să fie împărţiţi de pixul lui Dragnea după interesele de castă pe care le au baronii PSD. Vom apela la toate căile legale pentru a împiedica distribuirea arbitrară a acestor bani. Suntem gata să atacăm ordinele de ministru, contractele care se semnează, dacă ele nu se fac în conformitate cu legea, dacă nu respectă cerinţele obligatorii stabilite de lege şi dacă nu respectă principiul principiul proporţionalităţii în ceea ce priveşte alocarea banilor", a declarat Orban. 

Fostul ministru Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă la Iaşi în campanie electorală pentru alegerile interne la şefia PNL. AGERPRES

×