x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Transformarea preşedintelui Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare

Orban: Transformarea preşedintelui Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare

20 Aug 2018   •   16:01
Orban: Transformarea preşedintelui Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare

Liberalii condamnă ferm atacurile liderilor PSD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la protestele din 10 august, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat că şeful statului a luat "poziţie împotriva intervenţiei în forţă a Jandarmeriei, fără să aibă niciun fel de intervenţie în ceea ce priveşte relaţia cu protestatarii". 

"Condamnăm ferm toate atacurile demente şi complet nejustificate ale liderilor PSD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Vinovăţia exclusivă pentru reprimarea brutală a manifestaţiei românilor nu numai din diaspora, ci şi din ţară, împotriva modului în care guvernează PSD este responsabilitatea exclusivă a Guvernului şi a partidelor aflate la guvernare - PSD - ALDE. Tirul de minciuni şi de acuzaţii total neîntemeiate împotriva preşedintelui României arată că PSD trăieşte într-o realitate paralelă şi arată că nu au capacitatea de a-şi asuma răspunderea pentru modul brutal în care i-au tratat pe cetăţenii români. Nu de aceea au ajuns la guvernare ca să trateze cetăţenii României cu gaze lacrimogene, şi cu scuturi în cap, şi cu şuturi şi cu alte tipuri de lovituri cu care i-au tratat pe cetăţenii români. Au fost votaţi ca să asigure îmbunătăţirea vieţii, îmbunătăţirea calităţii serviciilor, creşterea veniturilor populaţiei, lucruri care sunt incapabili să le pună în practică. Transformarea preşedintelui Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare, este o operaţiune complet lipsită de fundament în realitatea evenimentelor, pentru că preşedintele Iohannis nu a făcut altceva decât să ia poziţie publică împotriva reprimării brutale, împotriva intervenţiei în forţă a Jandarmeriei, fără să aibă niciun fel de intervenţie în ceea ce priveşte relaţia cu protestatarii. Singurii vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august sunt cei care sunt astăzi la guvernare", a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

El a susţinut că acţiunea jandarmilor s-a realizat cu "acordul politic" al ministrului de Interne, Carmen Dan, iar reprimarea brutală a manifestanţilor în baza ordinului prefectului Capitalei. 

"Sunt convins că niciuna dintre aceste persoane nu ar fi luat deciziile dacă nu ar fi avut girul direct al lui Liviu Dragnea, care are principala responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat în data de 10 august", a adăugat Orban. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban