x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roşia Montană

Orban: Trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roşia Montană

27 Iul 2021   •   21:30
Orban: Trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roşia Montană
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, marţi, înscrierea Peisajului cultural minier Roşia Montană în Lista Patrimoniului Mondial şi a punctat că trebuie să existe o strategie de dezvoltare a zonei.

"Mă bucur că demersul început în perioada guvernării PNL, anul trecut, de retrimitere a dosarului către UNESCO a fost finalizat cu o decizie favorabilă. (...) Din punctul meu de vedere, nu cred că se poate găsi o legătură directă între includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi activităţile economice de minerit. (...) Ceea ce ne interesează la nivel guvernamental, şi aici am discutat în coaliţie, trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roşia Montană, în condiţiile în care odată cu includerea în patrimoniul UNESCO trebuie construiţi nişte piloni care să permită cu adevărat o viaţă economică şi o dezvoltare la Roşia Montană. (...) Este necesar, pe de-o parte, conservarea zonei şi, pe de altă parte, un plan de dezvoltare pentru locuitorii din zonă care au nevoie de locuri de muncă, de o activitate care să le permită să trăiască decent", a declarat Orban la Parlament, la finalul şedinţei de coaliţie.

Peisajul cultural minier Roşia Montană a fost înscris, marţi, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce se desfăşoară online în perioada 16 - 31 iulie.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban