x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Udrea a modificat planul de achiziţii în iunie, tăind suma pentru perdele şi draperii

Orban: Udrea a modificat planul de achiziţii în iunie, tăind suma pentru perdele şi draperii

11 Aug 2009   •   00:00

Ludovic Orban a declarat, la şedinţa comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Turismului, că Elena Udrea a tăiat de pe lista achiziţiilor perdelele şi draperiile pentru minister, ea modificând în 10 iunie planul de achiziţii al ministerului elaborat în luna martie.



"Primul plan de achiziţii din martie a fost modificat pe 10 iunie. Este singurul document care ne-a fost pus la dispoziţie care poartă semnătura doamnei Udrea. În acest plan de achiziţii apare o a doua semnătură a doamnei Udrea, în care, deşi s-au achiziţionat perdele şi draperii în baza vechiului plan de achiziţii la poziţia 80, doamna Udrea taie suma prevăzută pentru perdele şi draperii integral şi semnează. Sigur că păstrează în planul de achiziţii o mulţime de alte aberaţii pe care le vom discuta ulterior", a precizat Orban, în timp ce membrii comisiei îl audiau pe redactorul-şef al "Jurnalului Naţional" Dan Constantin.

Elena Udrea a vorbit despre "perdelele şi draperiile" de la ministerul Turismului, în iulie, în şedinţa extrordinară a Camerei Deputaţilor de constituire a comisiei parlamentare de anchetă. Atunci, Udrea a întrebat retroric de la tribuna Parlamentului care ar fi rolul unei astfel de comisii, spunând că a înţeles că se dorea formarea unei comisii de anchetă care să numere perdelele şi draperiile de la ministerul Turismului.

Ministrul Turismului a declarat, pe de altă parte, într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul lunii iulie, că nu şi-a dat seama ce anume doresc să verifice reprezentanţii PSD şi cei ai PNL în condiţiile în care Ministerul Turismului a postat toate datele pe siteul instituţiei.

"Nu am înţeles exact nici de la Crin Antonescu, nici de la domnnul Geoană ce vor să verifice, ce neclarităţi au atât timp cât suntem cel mai transparent minister. Din toate acuzaţiile care s-au formulat şi noi am răspuns la absolut toate, am înţeles că a rămas cea că am fi achiziţionat perdele de 75.000 de euro. Este ca în bancul acela: nu era Mercedes, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat, nu sunt perdele, sunt jaluzele, nu sunt 75.000 de euro, sunt 7.500 de euro. Noi spunem asta de trei zile, nu ne ascultă nimeni. Dacă vor să verifice şi să măsoare perdelele, îi rugăm să o facă foarte repede pentru că toate datele sunt publicate pe site-ul Miniserului Turismului", a spus atunci Elena Udrea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic