x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordine si Liviu Vasilica

Ordine si Liviu Vasilica

16 Mar 2004   •   00:00

PD si-a lansat ieri campania electorala pentru alegerile locale, aducand in Sala Palatului 3.000 de candidati la primarii.

Judecand dupa desfasuratorul showului pus in scena ieri de echipa lui Cozmin Gusa, democratii se pregatesc pentru o campanie in care vor ataca atat culoarul PRM, cat si pe cel al PSD. Sloganul PD pentru alegerile locale este "Prima Data, Ordine", in sprijinul caruia Anca Boagiu a adus la tribuna un fluier de politist in care sufla de zor zbierand: "Ajunge! E vremea sa facem ordine". Ea s-a felicitat ca a infiat un copil pe care l-a scapat de "furia lui Adrian Nastase".

Fata de acum patru ani, PD se infatiseaza precum liderul sau: mai putin scortos, mai putin elitist, aducand pe scena pe Sofia Vicoveanca, Liviu Vasilica, dar si pe A.S.I.A. sau Morometzii. Baietii de cartier, mimand starea de ebrietate si scandand "Romania, trezeste-te!". Presedintele Basescu a cazut chiar in ridicol acceptand sa scoata din gatlej sunete tremurate pe refrenul "Ia cu tine si inima mea", pe ritmul compus de bataile din palme-coapse-fund ale fetelor de la A.S.I.A.

Dincolo de cantece si jocuri populare romanesti, solutiile au lipsit. In locul lor, democratii arunca in lupta numele grele ale partidului, 8 parlamentari, printre care Liviu Negoita si Anca Boagiu la Bucuresti, Emil Boc la Cluj, Maria Petre la Slobozia, Ion Onisei la Piatra Neamt, Paula Ivanescu la Ploiesti, fosti ministri (Dumitru Moinescu la Medgidia), fosti prefecti sau actuali primari (Mircea Hava la Alba si Petru Filip la Oradea) si presedinti de consilii judetene (Stelian Dutu la Constanta).

Mesajele promovate de acestia sunt evident atacuri la adresa PSD. "Cel mai mare furt politic, la Iasi!", acuza Dan Carlan. "Constanta e condusa de o familie mafiota! ", spune Dutu.

×
Subiecte în articol: politic