x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanta DIICOT - Macovei cere stenogramele

Ordonanta DIICOT - Macovei cere stenogramele

de Dana Piciu    |    27 Ian 2007   •   00:00
Ordonanta DIICOT - Macovei cere stenogramele

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-a cerut ieri secretarului general demisionar al Guvernului, Radu Stroe, sa faca publica stenograma integrala a sedintei Executivului n care a fost adoptata controversata ordonanta privind activitatea DIICOT.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), i-a cerut ieri secretarului general demisionar al Guvernului, Radu Stroe, sa faca publica stenograma integrala a sedintei Executivului n care a fost adoptata controversata ordonanta privind activitatea DIICOT.

Macovei a cerut, de asemenea, sa se faca publica si stenograma sedintei de Guvern din data de 17 ianuarie 2007, „cănd - din proprie initiativa - a explicat colegilor ei ca, in realitate, prin ordonanta DIICOT nu se acorda competente in plus procurorilor, altfel decăt este prevazut in legislatia romAna in vigoare". Radu Stroe a refuzat-o nsa pe Macovei, calificAnd cererea ei drept „neavenita", precizAnd ca stenogramele sedintelor de Guvern „sunt considerate clasificate, putănd fi declasificate numai prin hotarăre de Guvern". El a mai aratat ca Monica Macovei are dreptul sa consulte textul stenogramei la sediul Guvernului si ca nu poate trimite in locul ei decăt o persoana care detine certificatul ORNISS. „Dănsa poate scoate de acolo elementele de care are nevoie in cazul in care contesta cele afirmate de mine. De dat in copie, este exclus", a ncheiat Stroe. Si premierul a cerut Secretariatului General al Guvernului sa faca public continutul dezbaterilor din sedinta n care s-a adoptat ordonanta DIICOT, apreciind ca ministrul Justitiei ar trebui „sa fie mai atent" pe acest subiect. JURNALUL FOTO

×
Subiecte în articol: politic