x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orgolii de campanie: Olteanu, expulzat

Orgolii de campanie: Olteanu, expulzat

de Monica Iordache Apostol    |    11 Apr 2008   •   00:00

Campania electorală pentru alegerile locale îi dezbină pe liberali. Disensiunile dintre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au început să se facă simţite din momentul în care cei doi s-au văzut implicaţi în campania electorală, primul din postura de candidat la Primăria Capitalei, al doilea din postura de şef de campanie la nivel naţional.Campania electorală pentru alegerile locale îi dezbină pe liberali. Disensiunile dintre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au început să se facă simţite din momentul în care cei doi s-au văzut implicaţi în campania electorală, primul din postura de candidat la Primăria Capitalei, al doilea din postura de şef de campanie la nivel naţional.

Astfel, Ludovic Orban le-a declarat colegilor de partid că îşi asumă campania la nivelul Capitalei, avînd ultimul cuvînt şi în privinţa candidaţilor la sectoare, şi a lăsat să se înţeleagă că nu are nevoie de implicarea lui Bogdan Olteanu. Acesta a şi lipsit de la şedinţa de campanie a PNL Bucureşti de miercuri seară, fiind prezenţi doar preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi secretarul general, Dan Motreanu. "O să îl las pe Ludovic Orban să se ocupe de Bucureşti şi eu o să mă ocup de restul ţării", ne-a declarat Olteanu. Tot miercuri seară, liderii PNL au completat lista candidaţilor, singurele goluri fiind la primăriile de sector ale Capitalei şi la Primăria Cluj, decizia urmînd să fie luată luni. Bogdan Olteanu a promis ieri "o surpriză neplăcută" pentru actualul primar Emil Boc. Surse liberale spun însă că se aşteaptă o propunere din partea filialei Cluj, iar dacă liderii partidului nu vor fi mulţumiţi, vor încerca să o convingă pe Norica Nicolai, senator de Cluj, să candidaze împotriva lui Boc.

La şedinţa de miercuri seara, în contextul discuţiei despre campania electorală, Tăriceanu i s-a reproşat că îşi sabotează colegii, interzicînd acordarea tichetelor-cadou către bugetari. Argumentul lui Tăriceanu, cum că are grijă de deficitul bugetar, a stîrnit proteste, mai ales din partea lui Olteanu.

×
Subiecte în articol: politic olteanu