x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Păcuraru şi Şereş, audiaţi la Senat

Păcuraru şi Şereş, audiaţi la Senat

de Dana Piciu    |    03 Iul 2008   •   00:00

Ministrul Muncii Paul Păcuraru şi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş au fost audiaţi ieri la Comisia juridică a Senatului cu privire la dosarele lor pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale

Ministrul Muncii Paul Păcuraru şi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş au fost audiaţi ieri la Comisia juridică a Senatului cu privire la dosarele lor pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale. La finalul audierilor, preşedintele comisiei Norica Nicolai a spus că membrii comisiei au dat un vot de principiu în cazul celor două dosare care îl privesc pe Şereş şi în foarte scurt timp se va trece la redactarea raportului. În cazul lui Păcuraru, comisia aşteaptă ca acesta să aducă nişte documente, care să-i susţină unele afirmaţii făcute la audieri după care se va vota şi în cazul său. Nicolai a precizat că, cel tîrziu la data de 11 august, rapoartele în cazurile Păcuraru şi Şereş vor fi votate şi depuse la Biroul Permanent, preşedintele Senatului avînd atribuţia de convocare a unei sesiuni extraordinare. Păcuraru a precizat după ce a fost audiat că în dosarul său “există o componentă politică evidentă”. El a mai adăugat că motivul pentru care i s-a deschis acest dosar este că a desfiinţat unele direcţii din minister, iar prin această măsură a “atins grupuri de interese cunoscute”. “Am fost ameninţat în minister că o voi păţi dacă desfiinţez aceste departamente”, a spus Păcuraru.

 
EXPLICAŢII. La rîndul său, senatorul PC Codruţ Şereş a spus după audieri că senatorii i-au cerut unele lămuriri cu privire la documente din cele două dosare ale sale. El a menţionat că nu se va apuca să aducă dovezi pentru a arăta că este nevinovat, pentru că, în conformitate cu Constituţia, cei care îl acuză trebuie să-i dovedească vinovăţia. “Lucrurile trebuie să o ia pe o anumită cale şi dorinţa mea este să arăt că sînt nevinovat. Nu poţi să acuzi pe cineva de trădare cîtă vreme nu poţi să specifici cine sînt spionii şi ce Doamne iartă-mă a trădat”, a mai afirmat Şereş.

×
Subiecte în articol: politic păcuraru şereş