x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pambuccian: Avem propuneri economice, dacă nu sunt acceptate este posibil să acţionăm autonom ca grup

Pambuccian: Avem propuneri economice, dacă nu sunt acceptate este posibil să acţionăm autonom ca grup

25 Mai 2010   •   00:00

Liderul grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a spus că a prezentat, marţi, şefului statului, în întâlnirea de la Parlament, o serie de propuneri economice, menţionând că dacă acestea nu vor fi acceptate este posibil ca minorităţile să acţioneze autonom ca grup.

El a menţionat că grupul susţine că este nevoie de măsuri care să vizeze relansarea economică, pentru că nu se pot face doar tăieri de salarii şi pensii.

Pambuccian a spus că grupul va redacta un set pe propuneri economice care vor fi trimise miercuri Preşedinţiei şi Guvernului.

"Dacă nu ne sunt acceptate propunerile, în momentul acela deja cred că o să acţionăm autonom ca grup", a spus Pambuccian, răspunzând unei întrebări.

El a spus că problemele ridicate de minoritari au beneficiat în parte de acordul şefului statului.

"Au existat o serie de propuneri pe care le-am făcut legate de modificarea legislaţiei legate de companii", a exemplificat Pambuccian.

El a spus că soluţia pentru a ieşi din situiaţia actuală nu poate veni decât din economie. "Soluţia aici nu poate să vină decât din economie. Statul poate să împartă mai bine sau mai prost banii pe care îi primeşte din economie. Dacă distrugem resursa aceasta nu o să mai avem nimic de împărţit", a spus Pambuccian.

Parlamentarul a mai spus că dacă Guvernul va continua să se ocupe de ajustări şi reduceri situaţia va fi în continuare dificlă.

"Dacă nu ne creăm o resursă pe termen lung nu avem nicio şansă", a spus Pambuccian, prezicând că în următorii doi ani majoritatea economiilor europene vor cădea şi va exista o agravare a situaţiei economiei mondiale.

"Noi ne îndreptăm spre un dezastru pe care îl putem atinge cu patru luni mai târziu sau mai devreme dacă nu reuşim în clipa de faţă să facem economia să funcţioneze. Problema nu este dacă ajungem în dezastru cu patru luni mai înainte sau mai târziu. Problema este dacă putem evita", a adăugat Pambuccian.

Mediafax

×
Subiecte în articol: politic