x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paradox politic. USR vrea anticipate, dar nu votează moțiunea de cenzură

Paradox politic. USR vrea anticipate, dar nu votează moțiunea de cenzură

de Ion Alexandru    |    04 Feb 2020   •   09:37
Paradox politic. USR vrea anticipate, dar nu votează moțiunea de cenzură

USR pare că a decis care dintre obiectivele fluturate, în ultimul an, este mai important pentru această formațiune politică - alegerile anticipate sau alegerea primarilor în două tururi. „Am decis să votăm, la vedere, împotriva moțiunii de cenzură care va fi votată în câteva zile”, a anunțat Dan Barna (FOTO).

Liderul USR arată că acest vot la vedere va fi fără echivoc și explică faptul că ar fi vrut „să nu se sacrifice alegerea primarilor în două tururi în perspectiva anticipatelor”, dar că, în prezent, „perspectiva anticipatelor este doar în zona de declarații”. Barna a adăugat că formațiunea politică pe care o conduce rămâne consecventă în ceea ce privește susținerea față de alegerea primarilor în două tururi de scrutin și față de organizarea de alegeri anticipate.

Concret, surse politice afirmă că USR așteaptă o nouă asumare a răspunderii Guvernului pentru a pune, eventual, umărul la demiterea Executivului liberal, pentru a nu periclita, prin votul parlamentarilor săi, să se declanșeze alegerile anticipate, înainte de promulgarea legii alegerilor locale în două tururi. Formațiunea condusă de Dan Barna este interesată de alegerea primarilor în două tururi, mai ales pentru că este principalul beneficiar al unei astfel de reglementări, existând primării în teritoriu unde, într-o astfel de ecuație electorală, USR ar putea pune probleme serioase chiar candidaților PNL.

×