x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parcare "ca-n filme" la Camera Deputatilor

Parcare "ca-n filme" la Camera Deputatilor

09 Mar 2004   •   00:00
Parcare "ca-n filme" la Camera Deputatilor

Investitia cea mai mare a Camerei Deputatilor pentru acest an (100 de miliarde de lei dintr-un total de 170 de miliarde) a fost alocata parcarii subterane.

Proiectata pentru a fi gata in acest an, parcarea subterana va fi una "ca-n filme ", pe doua niveluri, "o placa de ciment cu stalpi de beton din loc in loc", dupa cum ne-a declarat secretarul general al Camerei, Mihai Unghianu. Parcarea va fi dotata cu spalatorie auto si cu un atelier in care se vor face reparatii mai usoare. In acest moment, primul nivel al parcarii este finalizat si o parte, mai mult de jumatate, unde pot incapea 300 de autoturisme, a fost chiar dat in folosinta. "Problema este sistemul de ventilatie care va costa cea mai mare parte din suma alocata investitiei", a mai spus Unghianu. De asemenea, va mai trebui instalat un sistem pentru scurgerea apei reziduale si trebuie facuta curatenie pentru ca s-a strans moloz, fiare, materiale de constructie. O alta lucrare care se apropie cu pasi mult mai reprezi de final, care va fi gata la sfarsitul acestei luni, este reamenajarea gardenei din parcarea deputatilor.

GARD. In parcare, pana in vara anului trecut, a fost amenajata o gardena. Pentru ca nu exista un sistem de scurgere a apei, de cate ori era udata gardena, apa intra in ciment si pica in capul celor de la S2. De aceea s-a renuntat la ideea de a se pastra gardena, iar pe locul ei s-a ridicat un gard masiv, din placi turnate de travertin. Mai mult de jumatate din acest gard a fost ridicat in aceasta iarna, in zilele mai calduroase. Aceasta lucrare costa 1 miliard de lei si este necesara si pentru fluidizarea circulatiei in zona respectiva.

Se cauta o personalitate pentru statuie

In legislatura viitoare va fi organizat un concurs pentru sculptori si arhitecti. Acestia trebuie sa gaseasca personalitatea cea mai potrivita pentru statuia care va fi amplasata in curtea Palatului Parlamentului. "O statuie sau mai multe sunt un lucru necesar pentru completarea armonioasa a spatiului respectiv, sa nu ramana locul gol", a mentionat Mihai Unghianu.
( DANA PICIU )

×
Subiecte în articol: politic