x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Deputatii isi iau masini noi

Parlament - Deputatii isi iau masini noi

de Carmen Vintila    |    29 Iul 2005   •   00:00
Parlament - Deputatii isi iau masini noi

De anul viitor, toti deputatii vor avea masini noi la dispozitie. Anuntul a fost facut de secretarul general al Camerei, Mihai Unghianu, care va propune Biroului Permanent la inceputul sesiunii din toamna organizarea unei licitatii deschise in acest scop.

De anul viitor, toti deputatii vor avea masini noi la dispozitie. Anuntul a fost facut de secretarul general al Camerei, Mihai Unghianu (foto), care va propune Biroului Permanent la inceputul sesiunii din toamna organizarea unei licitatii deschise in acest scop. Unghianu a propus ca firma care va castiga licitatia sa preia autoturismele din parcul vechi si sa scada din pretul noilor masini costul celor vechi care va fi evaluat de o firma speciala. In opinia lui Unghianu, noile autoturisme trebuie sa fie "de firma", "sa coste cat mai putin" si sa aiba "cat mai multe garantii". Secretarul general al Camerei a precizat ca deputatii au nevoie de alte masini, pentru ca actualele Dacii Nova si SupeRNova sunt vechi de cinci ani si alesii au cheltuit foarte multi bani cu intretinerea lor.

REPLICA. Unghianu a tinut si sa le dea replica senatorilor care s-au plans de conditiile din noul lor sediu din Palatul Parlamentului. "Au destule WC-uri, problema e ca sunt la distanta. E ca si cand, glumind, pe cineva il apuca sa-si faca nevoile si ar trebui sa se duca pana la Piata Universitatii ca sa-si faca aceste nevoi, dar asta-i situatia, asa este cladirea", a explicat Unghianu. El a precizat ca au fost cheltuite in total pana acum 760 de miliarde de lei pentru noul sediu al senatorilor si a spus ca senatorii au mai putine birouri pentru ca "sunt mai putini decat deputatii". "Au sapte lifturi din 40. Aceste sapte lifturi au convergenta cu zona in care se va muta Senatul, dar asta nu inseamna ca celelalte lifturi sunt blocate. Eu consider ca sapte lifturi sunt suficiente pentru 500 de persoane si sunt de mare capacitate", a mai precizat el. Suparat, a subliniat si ca senatorii se tin de imparteli. "Vin chestori, secretari de la Senat care spun: aici o sa stau eu, aici o sa fiu eu, aici o sa am eu biroul de la 1 septembrie", a spus el.

×
Subiecte în articol: politic