x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Opozitia propune Puterii un armistitiu politic

Parlament - Opozitia propune Puterii un armistitiu politic

de Lavinia Dimancea    |    27 Sep 2005   •   00:00

Liderii partidelor din Opozitie, Mircea Geoana (PSD) si Corneliu Vadim Tudor (PRM) vor incheierea unui armistitiu politic cu reprezentantii Puterii, prin care sa se renunte la "luptele inutile" din Parlament privind Regulamentul si sa se concentreze pe identificarea unor solutii pentru ajutorarea sinistratilor. Cei doi au ajuns la aceasta intelegere, ieri, in cadrul unei intalniri initiate de liderul PSD, la care au fost invitati toti sefii partidelor parlamentare.

Nimeni insa de la PNL, PD, UDMR sau PC nu a dat curs invitatiei, astfel incat la consultarile solicitate de Geoana, care nu au durat mai mult de 15 minute, au raspuns doar peremistii Vadim Tudor, Lucian Bolcas si Gheorghe Funar si ecologistul Petru Lificiu. "Au gresit ca nu au venit la aceasta intalnire. Cand e vorba de o tragedie, orgoliile marunte nu conteaza. Pot, la limita, sa inteleg ca au un calcul politic mai ingust care i-a impiedicat sa dea curs invitatiei", a spus Geoana, completat de Lificiu, care a apreciat ca, prin absenta de la consultari, liderii partidelor au demonstrat "lipsa lor de inteligenta in fata naturii". Atat Vadim cat si Geoana au spus ca vor elabora zilele acestea un "moratoriu politic" pe care il vor trimite presedintelui tarii, primului ministru si liderilor partidelor parlamentare prin care le vor cere "sa lase la o parte discutiile politice sterile".

INVOIRE. Mai mult, Geoana a aratat ca i se pare anormal ca parlamentarii din zonele calamitate sa piarda vremea in Parlament in loc sa mearga in judete pentru a oferi ajutor sinistratilor. De altfel, Biroul Permanent National al PSD a decis ieri ca reprezentantii sai sa ceara Birourilor Permanente ale celor doua Camere ca parlamentarii sa plece cateva zile in zonele afectate.

In opinia PSD, asigurarea unui adapost pentru familiile afectate de inundatii reprezinta o masura ce trebuie luata de urgenta, iar o solutie o constituie achizitionarea imediata a unor baraci care sa aiba o sursa de incalzire si "care sa permita oamenilor sa supravietuiasca".

×
Subiecte în articol: politic