x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Posibila sesiune extraordinara

Parlament - Posibila sesiune extraordinara

17 Iul 2004   •   00:00

Parlamentarii ar putea fi chemati la lucru, ei fiind astfel nevoiti sa-si scurteze vacanta.

CARMEN VINTILA

Si aceasta pentru ca premierul Adrian Nastase intentioneaza sa solicite Parlamentului sa studieze posibilitatea organizarii unei sesiuni extraordinare pentru aprobarea a 30 de proiecte de legi prioritare pentru integrarea Romaniei in UE, dupa cum a declarat ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Serban Nicolae. El a precizat ieri ca proiecte de lege prioritare se refera la domenii precum justitie si afaceri interne, reforma economico-financiara, protectia sociala, protectia mediului. In sesiunea ordinara care s-a incheiat la 30 de iunie au fost adoptate peste 90 de legi importante pentru integrare. Sesiunea extraordinara a Parlamentului ar putea fi organizata la sfarsitul lunii august.

Adrian Nastase a anuntat si miercuri seara, dupa consultarile delegatiei PSD cu presedintele Ion Iliescu, ca partidul de guvernamant propune convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in ultima saptamana a lunii august pentru adoptarea legilor prioritare si pentru ca Executivul sa prezinte o informare asupra stadiului negocierilor cu UE. Premierul Nastase si-a exprimat speranta ca PSD va avea sprijin pentru aceasta initiativa.

O propunere similara a facut si UDMR, tot la consultarile cu presedintele Ion Iliescu. Presedintele Uniunii, Marko Bela, a spus dupa aceste consultari ca UDMR a cerut organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in a doua parte a lunii august pentru finalizarea legilor electorale in Camera Deputatilor astfel incat ele sa fie adoptate pana la 1 septembrie. Marko Bela a precizat ca UDMR considera, de asemenea, prioritare legile necesare finalizarii negocierilor cu Uninea Europeana si adaptarii legislatiei la prevederile noii Constitutii.

×
Subiecte în articol: politic