x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii AUR s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria

Parlamentarii AUR s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2022   •   18:27
Parlamentarii AUR s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria

Alianța pentru Unirea Românilor informează că parlamentarii săi s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria.

Deputatul Dumitrina Mitrea și senatorul Sorin Lavric au anunțat de la tribuna Parlamentului că se retrag din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria în semn de protest față de votul negativ pe care statul austriac l-a dat cu privire la aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, a transmis AUR.

Mă voi retrage din grupul de prietenie cu Republica Austria. De fapt, acest grup nici măcar nu a funcționat. Trebuia ca în perioada în care au fost dezbateri pentru Schengen acest grup să funcționeze foarte bine. Ținând cont că Austria nu a fost atât de `prietenă` cu noi și ne-a dat un vot negativ, mă voi retrage din acest grup de prietenie”, a declarat deputatul AUR, Dumitrina Mitrea.

La rândul său, senatorul Sorin Lavric a anunțat de la tribuna plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului că „până astăzi am făcut parte din acest grup de prietenie Austria-România. Începând de astăzi nu voi mai face parte din acest grup din motivul pe care îl știți foarte bine, dreptul de veto prin care Austria ne-a împiedicat să intrăm în Schengen”.

parlamentari AUR

 

 

×