x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii ACL informează politicienii americani asupra pericolului fraudării alegerilor prezidenţiale

Parlamentarii ACL informează politicienii americani asupra pericolului fraudării alegerilor prezidenţiale

29 Aug 2014   •   16:09
Parlamentarii ACL informează politicienii americani asupra pericolului fraudării alegerilor prezidenţiale

Parlamentarii Alianţei Creştin-Liberale (ACL), membri ai Grupului Pro-America, au transmis o scrisoare conducerii Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite ale Americii, în care sunt prezentate acţiunile "abuzive şi fără precedent ale alianţei guvernamentale conduse de PSD în scopul fraudării alegerilor prezidenţiale".

Potrivit unui comunicat, deputaţii şi senatorii Opoziţiei aduc la cunoştinţa demnitarilor americani ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor, actul normativ pe care PSD l-a adoptat în şedinţa de Guvern de joi şi care în opinia lor reprezintă un "derapaj grav" de la principiile statului de drept şi contravine Constituţiei României.

În scrisoarea adresată politicienilor americani Michael Turner şi Loretta Sanchez, parlamentarii ACL atrag atenţia că migraţia aleşilor locali a fost legalizată de PSD în ciuda semnalelor de îngrijorare venite din partea societăţii civile, a mass-media şi a partidelor de Opoziţie, dar şi a rezervelor formulate de către Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, precum şi de reprezentatul Comisiei Europene la Bucureşti.

"Parlamentarii ACL trag un semnal în Congresul SUA arătând recidiva PSD în adoptarea de măsuri abuzive având drept obiectiv fraudarea alegerilor prezidenţiale şi confiscarea totală a puterii în România. Astfel, în scopul favorizării turismului electoral şi a votului multiplu, Partidul Social Democrat a modificat recent o lege organică folosindu-se, în mod ilegal, de acelaşi instrument legislativ - ordonanţa de urgenţă", se arată în documentul citat.

Membrii Opoziţiei din Grupul Pro-America din Parlamentul României subliniază faptul că vor întreprinde toate demersurile posibile pentru a bloca ordonanţa de urgenţă care "schimbă regulile cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale, destabilizând situaţia politică internă în favoarea puterii controlate de PSD".

Liberalii şi democrat-liberalii mai precizează că au fost transmise scrisori oficiale către ambasadele statelor UE acreditate în România şi către Ambasada SUA, precum şi Comisiei de la Veneţia. 'Pe plan intern, Alianţa Creştin - Liberală va face toate demersurile în justiţie şi pe lângă Avocatul Poporului, pentru a determina atacarea ordonanţei de urgenţă la Curtea Constituţională', mai precizează sursa citată.

Scrisoarea a fost semnată de parlamentarii liberali George Scutaru, Cornel Dobriţoiu, Tudor Chiuariu şi de către Mircea Liubanovici şi Ion Ariton (PDL).  (AGERPRES)

×