x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal

Partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal

20 Apr 2010   •   00:00
Partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Cei peste 30 de parlamentari care au plecat din PSD şi PNL au, în sfârşit, partid. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea grupului parlamentarilor independenţi de înscriere a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Noul partid i-ar putea avea ca preşedinte pe Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe Gabriel Oprea şi ca preşedinte de onoare pe Cristian Diaconescu.

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, în martie, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României. Intanţa s-a mişcat rapid în cazul acestei solicitări şi a dat curs pozitiv demersului parlamentarilor migratori, deşi iniţial programase dezbaterile pentru luna mai. Pentru înscrierea acestui partid au fost strânse peste 120.000 de semnături, potrivit antena3.ro.

Uniunea "Românilor Sinceri" a fost singura organizaţie care a contestat înregistrarea acestei formaţiuni politice, însă instanţa a respins-o.

Liderul independenţilor din Senat, senatorul Liviu Câmpanu, afirma, în 11 martie, că urma să se înregistreze la OSIM sigla UNPR, care conţine "prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce".

×
Subiecte în articol: politic