x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Poziția exprimată de ministrul Bogdan Aurescu validează și confirmă demersul PUSL pentru resetarea Schengen

Poziția exprimată de ministrul Bogdan Aurescu validează și confirmă demersul PUSL pentru resetarea Schengen

17 Dec 2022   •   15:40
Poziția exprimată de ministrul Bogdan Aurescu validează și confirmă demersul PUSL pentru resetarea Schengen

 Partidul Umanist Social Liberal apreciază că noua poziție a Ministerului de Externe, exprimată prin vocea ministrului Bogdan Aurescu, confirmă și validează demersurile PUSL pentru modificărea tratatelor UE.

Considerăm că o astfel de atitudine este logică și se încadrează în cursul firesc al acțiunii, în contextul votului privind extinderea Schengen.

            Revizuirea normelor UE privind unanimitatea votului și înlocuirea acestuia cu votul majorității calificate a fost primul demers oficial inițiat de PUSL, prin europarlamentarul Maria Grapini, după veto-ul exprimat de Austria și Olanda.

            Problemele reale ale României se rezolvă cu fapte, nu vorbe, iar la începutul acestei săptămâni PUSL a trimis o scrisoare oficială către Comisia Europeană solicitând demararea procedurilor pentru schimbarea prevederilor tratatelor UE în ceea ce privește unanimitatea votului, solicitare care deja a ajuns pe agenda instituțiilor europene.

            Credem că, pentru a reuși să apărăm și protejăm interesele României în această problemă, este nevoie de coeziune și unitate și avem convingerea că acționând instituțional și diplomatic, țara noastră va accede, meritat, în Spațiul Schengen.

 


            Lavinia Șandru, coordonator comunicare al Partidului Umanist Social Liberal

×