x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Păsat, "combinaţii" cu Elena Udrea: parc de distracţii pe terenul lui

Păsat, "combinaţii" cu Elena Udrea: parc de distracţii pe terenul lui

12 Feb 2011   •   13:29
Păsat, "combinaţii" cu Elena Udrea: parc de distracţii pe terenul lui
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Jurnalul Naţional

151567-udrea.jpgNoi dezvaluiri în cazul deputatului PDL Dan Pasat. În dosar apar nume grele din cadrul PDL, printre care si cel al ministrului Dezvoltarii regionale si Turismului, Elena Udrea. Potrivit referatului DNA, Dan Pasat încerca sa îsi foloseasca pozitia în partid pentru construirea unui parc de distractii din fonduri europene, pe propriul teren. Reacţia ministrului nu a întârziat să apară:

"Referitor la informaţiile din dosarul deputatului Dan Păsat,  vehiculate în mass-media, cu privire la proiecte finanţabile prin fonduri europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a contractat, nici din fonduri europene şi nici din fonduri guvernamentale, construcţia vreunui parc de distracţii în localitatea Ogrezeni sau în vreo altă localitate din  jud. Giurgiu. Un astfel de proiect nu a ajuns niciodată la minister. Mai mult, axa care ar fi permis finanţarea acestui tip de proiect este inchisă,  fondurile europene alocate regiunii Bucureşti-Ilfov pentru DMI 5.2, din cadrul Axei 5 a Programului Operaţional Regional fiind epuizate.(...) În acest caz nu există nici măcar o cerere depusă la autorităţi pentru obţinerea vreunei  finanţări. Apreciem că orice referiri la un eventual amestec al MDRT şi al ministrului Elena Udrea în acest caz sunt lipsite de temei", se arată în comunicatul emis de minister.

Însă, procurorii au atasat în referatul cu propunerea de arestare a lui Dan Pasat o discutie a deputatului PDL cu un prieten, din ianuarie 2010. Din aceasta reiese ca cei doi planuiau sa o convinga pe Elena Udrea sa aprobe constructia unui parc de distractii în Giurgiu, din fonduri europene, pe un teren ce le apartinea.

Sursa: Referatul DNA

Liviu: Asculta-ma, sa îti spun. Povestea este asa, oamenii au acces
la fonduri europene.
Pasat: Da, fratele meu!
Liviu: Ca sa accesezi fonduri europene, da' se bag în...în proiecte
genu... Ai nevoie de un proiect care sa fie agreat de... de cineva din Guvern, da?
Pasat: OK!

Membrul din Guvern care urma sa îl ajute pe Dan Pasat este chiar Elena Udrea.

Pasat: Deci eu când a investit-o Guvernul, m-am dus la ea, am pupat-o, am felicitat-o si i-am spus ca în zona aia, Ogrezeni acolo...E o balta mare, frumoasa, si ca e zona de interes. Si ea zice: „Da, da, Comana. Eu stiam de Comana, nu stiam nimic de...” Deci nu stia absolut nimic femeia, ca locatie ma refer. Ca proiect poate stie...

Pasat: Eu vreau sa ma duc la ea si sa îi spun urmatorul lucru:
„Bai, Elena, uite care-i treaba, eu vreau sa fac acolo. Am un lac mare, e zona de interes, esti la...e la Giurgiu. Tu stii ca ai vrut sa vii la Giurgiu si nu ai putut ca asa a fost sa fie.” Noi ne întelegem asa bine, eu cu Elena, întelegi?... Am facut eu niste gesturi fata de ea pe aici si...i-a placut.

Pasat: Lasând la o parte ca sunt eu deputat, nu vorbesc de deputat aici. Eu vorbesc de relatia mea cu Elena, relatia mea cu Vasile Blaga, relatia mea cu Videanu si asa mai departe, Berceanu... adica asta e viata!

Interceptarea despre oamenii politici, atasata la dosar de catre procurorii anticoruptie nu are legatura cu acuzatiile de santaj care i se aduc lui Dan Pasat.

×