x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Patru parlamentari au fost excluși din Partidul Social Democrat

Patru parlamentari au fost excluși din Partidul Social Democrat

de Ion Alexandru    |    02 Sep 2020   •   09:09
Patru parlamentari au fost excluși din Partidul Social Democrat

“Toți trădătorii, toți fripturiștii, toți combinagiii care au ținut acest Guvern în viață pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseiști a PNLsunt răspunzători, alături de PNL. La fel și toate partidele care au girat corupția, traseismul și prostia Guvernului PNL! Dezastrul este acum total! Cu economia pusă pe butuci, fără alocații dublate, cu pensii mărite în bătaie de joc, sub rata inflației, și cu o harababură totală în ceea ce privește începerea școlilor!”, a scris, ieri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe contul său de Facebook. Acesta a reprezentat, practic, preambulul ședinței Comitetului Politic Național de după-amiază, în care patru dintre cei cinci parlamentari care au absentat de la moțiunea de cenzură au fost excluși din partid.

La ora închiderii ediției, ședința conducerii PSD se afla în plină desfășurare, urmând a se decide dacă se va încerca organizarea unui nou vot pentru moțiunea deja depusă sau dacă se va depune o nouă moțiune de cenzură.

Însă, în privința parlamentarilor Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan, Adrian Todor și Roxana Pațurcă, lucrurile sunt clare. Organizațiile din care fac parte au propus, iar Comitetul Politic Național a validat excluderea lor din PSD. Atât Dan Ciocan, cât și Cătălin Rădulescu susțin că această decizie îi aparține, de fapt, secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Al cincilea parlamentar PSD care nu a fost prezent, luni, la Parlament, Carmen Dan, nu a fost exclus, ieri, situația fostului ministru de Interne urmând a fi analizată zilele următoare. Carmen Dan a înaintat partidului un set de documente emise de DSP, din care rezultă, fără echivoc, că este obligată să stea 14 zile în autoizolare, fiind contact direct al mamei sale, confirmată pozitiv cu SARS-COV-2. Documentele vor fi studiate de conducerea PSD, “pentru a vedea dacă sunt reale”.

×