x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC acuză: Nicolăescu face afaceri cu UDMR

PC acuză: Nicolăescu face afaceri cu UDMR

de Jurnalul National    |    18 Feb 2008   •   00:00
PC acuză: Nicolăescu face afaceri cu UDMR
Sursa foto: Dan Marinescu/

Preşedintele PC, Daniela Popa, a criticat ieri Ministerul Să­nătăţii pentru susţinerea OUG 20/2007, care prevede că persona­lul me­dical care lucrează în zone unde minorităţile naţionale depăşesc 20% din populaţie trebuie să cu­noască limba acelei minorităţi.

Preşedintele PC, Daniela Popa (foto), a criticat ieri Ministerul Să­nătăţii pentru susţinerea OUG 20/2007, care prevede că persona­lul me­dical care lucrează în zone unde minorităţile naţionale depăşesc 20% din populaţie trebuie să cu­noască limba acelei minorităţi. “Ordonanţa promovată de minister este anti­ro­mânească şi discri­minatorie pentru românii din judeţele cu populaţie majoritar maghiară”, a susţinut Daniela Popa.

 

Actul normativ a fost recent discutat de deputaţii din Comisia de sănătate, doi  reprezentanţi ai UDMR şi ministerul Să­nătăţii ple­dând în favoarea acestuia. “Preve­derea privind cunoaşterea de personalul medical a limbii mino­rităţilor vizează în mod evident sa­tisfacerea revendicărilor UDMR”, a acuzat preşedintele PC, precizând însă că preocuparea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru agenda UDMR se explică uşor, “dacă luăm în calcul că ordonanţa induce şi posibilitatea ministerului de a decide dacă face sau nu lici­taţie în cazul tratamentelor pentru bolile din programele naţio­nale”. Daniela Popa l-a mai acuzat pe Nicolăescu că a transformat limba română în obiect de schimb cu UDMR. “Înaintea campaniei electorale UDMR câştigă im­punerea limbii maghiare perso­nalului medical, iar ministerul câştigă posibilitatea de a decide mersul licitaţiilor. Şi toate acestea în timp ce în spitale pacienţii folo­sesc uşi în loc de paturi”, a arătat Daniela Popa.

×
Subiecte în articol: politic udmr