x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD a dispărut oficial in spatele unui "liniuţă L"

PD a dispărut oficial in spatele unui "liniuţă L"

de Oana Stancu Zamfir    |    16 Dec 2007   •   00:00
PD a dispărut oficial in spatele unui "liniuţă L"
Sursa foto: Paul Buciuta/

PD şi PLD au chemat la Palatul Parlamentului circa 2500 de membri de partid care să aprobe, oficial, dorinţa lui Traian Băsescu pusă in practică mai de bunăvoie, mai cu noduri in găt de conducerile celor două formaţiuni.

PD şi PLD au chemat la Palatul Parlamentului circa 2500 de membri de partid care să aprobe, oficial, dorinţa lui Traian Băsescu pusă in practică mai de bunăvoie, mai cu noduri in găt de conducerile celor două formaţiuni. Fuziunea. Unirea. Comasarea prin absorbţie. După cum preferă să-i spună, după caz, pediştii şi pelediştii.Â

VOTUL. Un vot impotrivă la PD şi incă unul, plus şase abţineri, la PLD sunt retrase in momentul in care cele două formaţiuni, reunite in aceeaşi sală, votează din nou, in unanimitate. "Unirea face puterea" scrie pe sloganul care inlocuieşte afişul cu Convenţia Extraordinară a PD. Stolojan aminteşte de "sentimentele şi găndurile" pe care le avea fiecare pentru partidul lui, dar "pentru ţară" e mai bine să se unească. Şi Boc regretă că nu mai există PD, dar se mulţumeşte că se păstrează sigla cu trandafirul şi imnul "Verde inrourat". "Frumoasă melodia asta!" pufneşte şi Vasile Blaga, care dă oficial asigurări că in privinţa disciplinei de partid "cum a fost, aşa va fi". Asta cu adresă la proporţia mare de oameni ai lui Stolojan in conducerea partidului - 10 din 29. "Bine că nu a fost 50-50 cum se dorea", se consolează pediştii prin sală.

NEMULŢUMIT. In timp ce in mijlocul scenei Boc şi Stolojan, cu măinile ridicate, imită tandemul Băsescu- Stolojan, la marginea şirului de PD-Lişti Sorin Frunzăverde, cu măinile la spate, "onorează" momentul din obligaţie.( "Unificarea trebuia să se facă, dar sub numele PD", explică el ulterior ziariştilor figura imbufnată). Se vede obligat şi să renunţe la poziţia de frondă şi să-şi desprindă măinile de la spate, cănd se trezeşte faţă in faţă cu Valeriu Stoica dornic de "Felicitări!". Frunzăverde dă măna şi părăseşte scena.

ADVERSARII. Discursurile sunt asezonate cu trimiteri la duşmanul PNL. Care a trădat Alianţa DA şi pe Traian Băsescu. Care are acum funcţii de miniştri şi preşedinţi de Cameră. "Alianţa PNL-PSD naşte monştri. Votul la RAAPPS arată că au un singur scop, satisfacerea propriilor interese", acuză Boc, in timp ce Stolojan, "cu toată responsabilitatea unuia care a mai trăit o criză in Romănia", prevede că intr-acolo ne indreptăm.







×
Subiecte în articol: politic