x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD nu va mai avea grup

PD nu va mai avea grup

03 Mar 2004   •   00:00

Democratii au ramas fara grup in Senat ca urmare a deciziei de ieri a AComisiei juridice.

"Anumite lucruri in viata sunt irevocabile, cum ar fi virginitatea. Daca o pierzi, dupa aia poate sa iti para rau, ca nu mai ai ce sa faci." Acesta este argumentul folosit de senatorii Aristide Roibu (PSD) si Eckstein Kovacs (UDMR) pentru care pedistul Aurel Pana va ramane independent. Pana a plecat din grupul senatorial al PD devenind independent prin demisia din partid, dar s-a intors, ceea ce nu a fost suficient pentru refacerea grupului democrat din Senat.

Senatorii juristi au dezbatut situatia democratilor, care au ramas doar sase, dupa demisia din PD a lui Petre Roman. Pentru a avea grup senatorial este nevoie de sapte parlamentari alesi pe lista aceluiasi partid. Presedintele comisiei, senatorul Aristide Roibu, a anuntat ieri ca s-a decis in unanimitate respingerea reinfiintarii grupului PD si ca nu se va opera nici o modificare a Regulamentului Senatului pentru a se rezolva situatia grupurilor parlamentare. (Camelia Ionescu)

Liberalii au ramas singurii aliati

Singurul aparator al PD a fost ieri liberalul Nicolae Vlad Popa, care a parasit sedinta inainte de vot, crezand ca "problema se pune, evident, politic, iar PSD a luat deja hotararea de a nu admite sub nici o forma infiintarea grupului PD". Desi anuntase ca va vota pentru reconstituirea grupului senatorial al PD, Petre Roman, membru al Comisiei juridice, nu a fost prezent la sedinta de ieri.

×
Subiecte în articol: politic