x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL atacă la Curtea Constituţională prelungirea referendumului până la ora 23:00

PDL atacă la Curtea Constituţională prelungirea referendumului până la ora 23:00

19 Iul 2012   •   12:47
PDL atacă la Curtea Constituţională prelungirea referendumului până la ora 23:00

Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a afirmat ca PDL a depus contestatie la Curtea Constitutionala pe legea privind atributiile Curtii, dar si pe OUG prin care referendumul se organizeaza in intervalul orar 07:00-23:00.

"Am depus contestatie pe CCR ( legea privind atributiile Curtii n.r.), pe OUG 41 cu organizarea referendumului ( in intervalul orar 07:00-23:00 n.r.) si pe proiectul de lege al meu pe care l-au modificat cu intervalul de timp prin HG', a spus Mircea Toader, potrivit Realitatea TV.

Camera Deputatilor a adoptat, ieri, proiectul de modificare a Ordonantei de Urgenta 41/2012 privind organizarea referendumului, fiind mentinuta forma adoptata in plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare, votul fiind dat in absenta PDL.

Tot ieri, deputatii au adoptat si proiectul de modificare a articolului 10 din legea referendumului in care a fost introdusa prevederea ca, la referendumurile nationale, intervalul de desfasurare este stabilit prin hotarare de Guvern. In favoarea acestui proiect au votat 157 de deputati si au fost 6 abtineri, deputatii PDL parasind sala de sedinte, invocand divergente intre putere si opozitie.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va avea loc intr-o singura zi, insa programul va fi extins, urmand ca sectiile de votare sa fie deschise intre orele 7.00 si 23.00.


×