x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL Bucureşti: Oprescu trebuie să răspundă pentru licitaţiile trucate de la Primăria Capitalei

PDL Bucureşti: Oprescu trebuie să răspundă pentru licitaţiile trucate de la Primăria Capitalei

15 Feb 2012   •   21:00
PDL Bucureşti: Oprescu trebuie să răspundă pentru licitaţiile trucate de la Primăria Capitalei

In urma informatiilor remise de Consiliul Concurentei, potrivit carora licitatii in valoare de 347 milioane de euro ar fi fost trucate pentru asfaltari in Capitala, PDL Bucuresti ii cere "de urgenta" primarului Capitalei, Sorin Oprescu, sa demita conducerea de la Administratia Strazilor si sa organizeze un audit la aceasta directie.

"Ar fi un semn ca Sorin Oprescu intelege gravitatea acuzatiilor si o prima dovada de buna-credinta din partea sa. In caz contrar, edilul-sef isi va demonstra inca o data patronajul pe care il exercita asupra mafiei din Primaria Capitalei", se arata in comunicat.

"La toate bugetele si rectificarile bugetare din 2008 si pana acum, edilul-sef a cerut bani pentru Administratia Strazilor, uneori chiar cu riscul de a subfinanta servicii importante pentru Bucuresti, cum ar fi distributia caldurii si transportul in comun. In aceasta lumina, e clar ca de la administratiile din subordinea PMB se sifoneaza banii pentru clientela lui Oprescu", spun reprezentantaa PDL Bucuresti.

Organizatia pedelista mai spune ca a dorit "initierea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste activitatea Administratiei Strazilor, dar Primarul General nu a catadicsit nici pana acum sa puna pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General aceasta propunere. La fel si cu propunerea de comisie pentru Directia Transporturi si pentru ALPAB. Refuzul de a propune aceste comisii de ancheta in sedintele CGMB sunt dovezi foarte clare ca Oprescu isi protejeaza camarila, care se dedulceste astfel la banii bucurestenilor", se mai arata in comunicat.

×