x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL contestă la Curtea Constituţională bugetul pe 2013. Democrat-liberalii acuză modul de dezbatere şi lipsa cvorumului

PDL contestă la Curtea Constituţională bugetul pe 2013. Democrat-liberalii acuză modul de dezbatere şi lipsa cvorumului

08 Feb 2013   •   13:04
PDL contestă la Curtea Constituţională bugetul pe 2013. Democrat-liberalii acuză modul de dezbatere şi lipsa cvorumului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Partidul Democrat-Liberal a sesizat Curtea Constituțională cu privire la bugetul pe 2013, adoptat joi de Plenul Parlamentului. Anunţul a fost făcut de Raluca Turcan, vicepreşedinte al formaţiunii democrat-liberale.

"Se elaborează aceată contestaţie, cel mai probabil azi vom depune contestaţia. Aceste abuzuri constau în prelungirea programului de dezbatere şi vot al bugetului în mod neregulamentar peste timpul votat iniţial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, lipsă de cvorum contestată de noi la miezul nopţii când ne-am retras din sală. În plus, contestăm pentru că a fost o situaţie fără precedent înregistrată în funcţinarea Camerei Deputaţilor, generată de netrimiterea amendamentelor opoziţiei, care fuseseră respinse de Comisiile buget-finanţe, la dezbaterea din plen", a explicat Turcan, potrivit mediafax.ro.

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013. În favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern s-au pronunţat 309 senatori şi deputaţi, fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă".

×